2019-08-22 19:47

ALERTĂ: 22 de cazuri de persoane muşcate de CĂPUȘE în ultima perioadă; bărbat diagnosticat cu boala Lyme

 |  15:53
ALERTĂ: 22 de cazuri de persoane muşcate de CĂPUȘE în ultima perioadă; bărbat diagnosticat cu boala Lyme

Un bărbat dintr-un sat din judeţul Buzău care a fost muşcat de căpuşă a fost diagnosticat cu boala Lyme, în cazul altor două persoane fiind aşteptate analizele de laborator pentru a vedea dacă suferă de această afecţiune. În total, 22 de persoane au ajuns la medic în ultima perioadă după ce au fost muşcate de căpuşe.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scîntei din Direcţia de Sănătate Publică Buzău, a fost înregistrat în acest judeţ primul caz de boala Lyme din acest sezon cald.

Bolnavul este un bărbat din mediul rural, care după ce a primit tratament adecvat, se simte bine.

Alte două suspiciuni sunt în curs de confirmare la laborator în aceste zile.

În total, de la debutul sezonului cald, 22 de persoane au ajuns la doctor după ce au fost înţepate de căpuşe.

În acest context, dar şi pentru că odată cu încălzirea vremii, românii merg la iarbă verde, medicii atrag atenţia să purtăm haine deschise la culoare pe care pot fi observate cu uşurinţă insectele, dar cel mai important e să nu se încerce scoaterea din piele a căpuşei.

”În pofida insecticidelor cu care toate primăriile sunt obligate să acţioneze pe spaţiile verzi, există riscul ca stând în iarbă pe zonele expuse tegumentar să luăm o căpuşă. Important e să nu extragem singuri insecta, pentru că nu o scoatem in totalitate si facem mai mult rău decât bine. Trebuie să apelaţi la prima unitate medicală care poate să facă această extracţie”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău, citat de News.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray