2020-08-08 06:33

NEWS ALERT. Arafat: “Din datele pe care le am, depăşim din nou recordul zilnic la numărul de cazuri noi de COVID”

 |  12:14
NEWS ALERT. Arafat: “Din datele pe care le am, depăşim din nou recordul zilnic la numărul de cazuri noi de COVID”

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat anticipează, cu mai puțin de o oră înainte de publicarea numărului zilnic de cazuri noi de coronavirus din România, că se va depăşi din nou recordul de contaminări, adăugând că este vorba și despre un număr mai mare de decese.

"Astăzi, din datele pe care le am, depăşim din nou recordul la numărul de cazuri noi şi la decese ne-am întors la o cifră destul de importantă - avem 24 de decese", a declarat Raed Arafat, la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului pe proiectul privind carantinarea şi izolarea.

"Eu cred că orice ţară care are un sistem sanitar evoluat şi cu experienţă va trebui să aibă astfel de măsură, pentru că altfel scapă de sub control persoane care pot fi cu boli chiar periculoase care să infecteze pe alţii, pentru că ele nu vor să se interneze sau să se izoleze. Pe partea cu detaşarea, aici depinde de la ţară la ţară cum este situaţia. Să nu uităm că suntem cu deficit major pe anumite categorii. În Franţa nu s-au gândit să detaşeze pentru că nu au deficit ca la noi. Este o soluţie, pentru că suntem cu resursa umană foarte afectată şi suntem cu deficit major în anumite domenii şi atunci gestionarea unei situaţii, unei presiuni sanitare temporare - detaşarea fiind de maxim 30 de zile - astea sunt măsuri necesare", a afirmat Raed Arafat, care a mai susţinut că sunt solicitări inclusiv de la persoanele simptomatice infectate cu COVID-19 de a fi externate din spital.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-11

In legatura cu acest articol...

Senatorii au amânat LEGEA privind CARANTINA și IZOLAREA. Reacția premierului

Orban: “Restaurantele și cluburile ar putea fi ÎNCHISE după ora 23.00, ca în alte țări”

Românul nu ține cont de PANDEMIE. Puhoi de mașini spre MARE și spre MUNTE

COVID-19. Un nou RECORD de infectări la nivel mondial

ULTIMA ORĂ. Senator confirmat cu noul CORONAVIRUS
Parerea ta...

LUPTA ACUM îNCEPE .
11 Iul 2020

Datorită noului pandemiei corona virusului, Uniunea Europeană printre care si tăriile avizate , Grecia, Bulgaria, Romania si Ungaria ar trebui să fie pregătită pentru pentru noile valuri de migrație și ar trebui să-și protejeze frontierele externe. Atenție dl. Raed Arafat!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz