2020-05-27 03:19

ALERTĂ epidemiologică la Braşov: MENINGITA a ucis un elev de 17 ani. Alți copii sunt în PERICOL

 |  11:41
ALERTĂ epidemiologică la Braşov: MENINGITA a ucis un elev de 17 ani. Alți copii sunt în PERICOL

Un elev de 17 ani diagnosticat cu meningită bacteriană a murit la Spitalul de Pediatrie din Braşov, iar alţi şapte colegi de liceu ai tânărului sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciune de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a declanşat o anchetă.

Tânărul de 17 ani a murit, joi, la Spitalul de Pediatrie din Braşov, după ce a fost diagnosticat cu meningită bacteriană.

El era elev la Liceul Silvic ”Nicolae Rucăreanu” din Braşov şi, potrivit unor surse apropiate familiei, în urmă cu o săptămână participase, alături de mai mulţi colegi, la o petrecere de majorat.

Imediat după stabilirea diagnosticului a fost declanşată o alertă epidemiologică, iar şapte colegi ai tânărului decedat au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov cu suspiciune de meningită.

Starea tinerilor este stabilă, fiind prelevate probe de laborator pentru confirmarea sau infirmarea meningitei bacteriene. Probele au fost trimise de urgenţă la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.

Direcţia de Sănătate Publică Braşov a declanşat o anchetă în acest caz, informeaza News.ro.

”Se face o anchetă în acest caz. Sunt suspiciuni de meningită la alte şapte persoane care sunt deja internate la Spitalul de Boli Infecţioase. Aşteptăm rezultatul analizelor de laborator“, a declarat Claudia Bularca, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine