2020-08-12 01:59

ALERTĂ: gripa a mai făcut o victimă - un bărbat din București a murit astăzi

 |  13:07
ALERTĂ: gripa a mai făcut o victimă - un bărbat din București a murit astăzi

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat de 71 de ani, din municipiul București, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 14 decese, conform Mediafax.

Potrivit Institutul Național de Sănătate Publică, este vorba despre un bărbat, din municipiul București, în vârstă de 71 de ani, care suferea și de alte probleme de sănătate, dar care nu era vaccinat antigripal. Acesta a murit vineri, citeaza stiripesurse.ro.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 14 persoane din cauza virusului gripal. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, joi, ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, s-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, față de 80 cazuri în 2018 în aceeeși perioadă a anului trecut.

În acest sezon, ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 de doze și până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz