2020-08-15 23:49

ALERTĂ la Maternitatea Giulești: Trei bebeluși, INFECTAȚI cu stafilococul auriu

 |  19:25
ALERTĂ la Maternitatea Giulești: Trei bebeluși, INFECTAȚI cu stafilococul auriu

Maternitatea Giuleşti are noi probleme privind infecţii nosocomiale cu stafilococul auriu MRSA. La cinci lui de la precedenta criză, alţi trei bebeluşi au fost depistaţi ca fiind infectați cu stafilocul auriu.

Doi dintre bebeluși s-au născut în 23 și 24 aprilie la Maternitatea Giuleşti. După ce au fost externați, copiii au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde s-a constatat că sunt infectați cu stafilocul auriu, arată ştirileprotv.ro.

Al treilea caz priveşte un copil ce s-a născut în luna martie. 

Niciunul dintre copii nu este în stare gravă. În prezent mai este internat un singur bebeluș, care are probleme respiratorii. Ceilalți 2 copii au avut manifestări cutanate și au fost externați la 2-3 zile.

Reamintim că, în decembrie 2018, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a arătat că sunt 34 de cazuri confirmate de copii cu stafilococ auriu. Mai mulți medici au fost amendați, iar unitatea medicală a fost redeschisă doar după ce au fost finalizate lucrările de igienizare, curățenie și dezinfecție terminală.

Ministerul Sănătății s-a sesizat pe acest caz și a cerut DSP să demareze o anchetă pentru a vedea dacă informația se confirmă.

Ministerul Sănătății a cerut Direcției de Sănătate Publică București să verifice informația apărută la Spitalul de Obsterică Ginecologie “Panait Sârbu” din Capitală, după ce la Spitalul de Urgență Copii Grigore Alexandrescu au fost internați doi copii infectați cu stafilococ auriu. Copiii au fost născuți în perioada martie-aprilie 2019 la Spitalul de Obsterică Ginecologie Panait Sârbu.

Astfel, în perioada 08.05-15.05.2019, la cererea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari ai DSPMB însoțiți de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile vor verifica respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale.

Mai mult, DSPMB a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu” să transmită până la data de 07.05.2019 date referitoare la data internării mamelor, datele de naștere ale copiilor, tipul nasterii, diagnosticul la externare, data externarii. Totodata au fost solicitate masurile instituite in ceea ce priveste investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii nascuti in perioada 25.03.2019-30.04.2019.

Au fost solicitate spitalului rezultatele testelor efectuate in cadrul autocontrolui, in sectiile de neo-natologie, obstetrica-ginecologie, bloc operator, sterilizare si biberonerie precum si rezultatele testarii personalului privind portajul.

Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, a solicitat DSPMB date referitoare la copiii născuti prin operatie cezariană în intervalul 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infectii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare.

DSPMB a solicitat unităților sanitare publice si private sa comunice daca în unitatea respectiva s-au prezentat/internat copii născuti în perioada 25.03.2019-30.04.2019, la Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, cu simptomatologie ce ar putea fi asociată infectiei stafilococice cu MRSA.

Din informatiile primite pana in prezent, in Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Alexandrescu au fost internate doua cazuri din care unul a fost externat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-07Parerea ta...

SISTEM DE KK-T, DAR
07 Mai 2019

ȘI PĂRINȚI TÂMPIȚI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz