2020-04-10 06:30

Alertă medicală la Buzău: 15 cazuri de gripă, confirmate în numai trei zile

 |  20:33
Alertă medicală la Buzău: 15 cazuri de gripă, confirmate în numai trei zile

Trei copii care au ajuns, luni, la Spitalul Judeţean Buzău au fost diagnosticaţi cu gripă în urma testului rapid, numărul bolnavilor ajungând, în trei zile, la 15. Printre pacienţi se află şi copii internaţi în Centrul Maternal din municipiul Buzău, potrivit news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, luni, alţi trei copii au fost diagnosticaţi cu gripă, în urma testelor rapide. Copiii au fost aduşi la Spitalul Judeţean Buzău, simţindu-se rău, cu simptome specifice gripei.

În urma consultului, unul dintre ei a fost internat în Secţia de boli infecţioase, iar doi au fost externaţi, cu tratament antiviral.

În week-end, 12 buzoieni au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A sau B, în urma testelor rapide, 11 fiind copii, iar unul - adult de 20 de ani.

Printre bolnavi se află şi trei fraţi de 2, 4 şi 8 ani, care erau internaţi cu mama lor în Centrul Maternal din municipiul Buzău.

Având în vedere că în centru se mai află internate 7 mame şi 15 copii cu vârste între 4 şi 16 ani, autorităţile de sănătate publică au luat decizia restricţionării vizitelor în centrul maternal. De asemenea, în perioada următoare, nu vor mai fi internate alte mame cu copiii lor.

Totodată, având în vedere numărul mare de infecţii respiratorii şi de cazuri de gripă confirmate în urma testelor rapide, care sunt orientative, conducerea Spitalului Judeţean Buzău a suspendat vizitele în secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie- mai precizează sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine