2019-05-26 20:16


ALERTĂ: numărul deceselor provocate de GRIPĂ a ajuns la 38. Aflați detalii despre ultimele cazuri!

 |  19:54
ALERTĂ: numărul deceselor provocate de GRIPĂ a ajuns la 38. Aflați detalii despre ultimele cazuri!

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, vineri seară, la 38, după ce medicii au mai confirmat virus gripal la trei pacienţi care au decedat. Este vorba despre o femeie din judeţul Dâmboviţa şi doi bărbaţi, unul din Olt şi unul din Giurgiu.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, vineri seară, că au mai fost confirmate trei decese provocate de gripă, numărul total al pacienţilor care au murit ajungând, astfel, la 38, citeaza News.ro.

Este vorba despre o femeie de 33 de ani din judeţul Dâmboviţa, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal. Data decesului: 25/01/2019. 

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 54 de ani, din judeţul Olt, confirmat tot cu cu virus gripal tip A. Şi acest pacient era cunoscut cu boli cronice, iar medicii nu au stabilit dacă a fost sau nu vaccinat. Ultimul deces s-a înregistrat la un bărbat de 66 de ani din judeţul Giurgiu. Nici acesta nu fusese vaccinat antigripal.

Două dintre decese au survenit în cursul zilei de vineri, iar unul joi.

Vineri la prânz, specialiştii anunţaseră cel de-al 35-lea deces provocat de gripă, iar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că suntem în pragul unei epidemii de gripă, dat fiind că ultimele două săptămâni au fost declarate săptămâni epidemic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-25

TAGURI: gripa, decese, cazuri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG