2020-07-11 02:50

Alexandru Rafila îi liniștește pe români: “Nu există epidemie de gripă”

 |  15:10
Alexandru Rafila îi liniștește pe români: “Nu există epidemie de gripă”

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, încearcă să îi linișească pe români. Acesta susține că în ţara noastră nu se poate discuta, cel puțin la momentul actual, de epidemie de gripă, însă admite că există creșteri ale circulaţiei virusului gripal în Bucureşti şi în Braşov. Rafilaprecizează că până acum fost înregistrate cu 20 la sută mai puţine cazuri decât în perioada similară a anului trecut. În sezonul acesta, în România s-au înregistrat patru decese provocate de gripă.

“Circulaţia virusului gripal este moderată, nu putem discuta despre epidemie de gripă, nu există epidemie de gripă, există intensificări ale circulaţiei virusului gripal în câteva zone, Bucureşti, Braşov, de exemplu, dar dacă comparăm cu cifrele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut sunt cu circa 20 la sută mai puţine cazuri decât în perioada similară”, a declarat Alexandru Rafila, citat de News.ro.

El a mai afirmat că în următoarele săptămâni numărul cazurilor de viroză şi de gripă va fi în continuă creştere, în condiţiile în care acoperirea vaccinală în țara nostră este mică, în raport cu recomandările OMS. 

“Probabil că în următoarele săptămâni numărul de viroze respiratorii în general, dar şi de cazuri de gripă diagnosticată clinic va fi în creştere, nu este nimic neaşteptat în condiţiile în care încă acoperirea vaccinală în România nu reprezintă decât o treime din valoarea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, respectiv aproape 25 la sută faţă de 75 la sută recomandare pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani, dar e un sezon gripal obişnuit până în momentul de faţă, nu există motive de îngrijorare suplimentară şi mai ales în această perioadă în care cifrele sunt net inferioare faţă de cele din perioada similară a anului trecut”, a mai afirmat Alexandru Rafila.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-27

In legatura cu acest articol...

Gripa ține copiii din București acasă. Sunt suspendate cursurile în mai multe unități de învățământ
Parerea ta...

SEZONUL
27 Ian 2020

Credem ca Alexandru Rafila nu are dimensiunea problemei, vorbele nu sunt suficiente la un asemenea pericol
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz