2020-06-05 01:05

„Am descoperit că o doză ar putea distruge tot…”. Un medicament DISCUTABIL ar putea rezolva pandemia?

 |  11:52
„Am descoperit că o doză ar putea distruge tot…”. Un medicament DISCUTABIL ar putea rezolva pandemia?

„Am descoperit că doar o doză ar putea distruge tot ARN-ul viral - pe scurt, distruge tot materialul genetic al virusului - în 48 de ore. În plus, în doar 24 de ore, o parte semnificativă din el dispare".

Aceasta spune dr. Kylie Wagstaff de la Institutul din cadrul Universității Monash, Melbourne, Australia, potrivit News.com.au. Despre ce este vorba? Un medicament antiparazitar, disponibil în întreaga lume, ar ucide COVID-19 în doar 48 de ore, au arătat testele din laborator. Ca rezultat al testelor, un studiu efectuat de Universitatea Monash a arătat cum o singură doză de Ivermectină ar putea să oprească multiplicarea SARS-CoV-2.

Nu se știe exact cum afectează Ivermectina virusul, dar potrivit testelor cel mai probabil nu mai permite infecției să lase organismul fără abilități de a o înfrânge.

„În timpuri în care avem o pandemie și nu există un tratament aprobat încă, dacă am avea un compus deja disponibil în toată lumea, am putea ajuta oamenii mult mai rapid”, a spus dr. Wagstaff. „În mod realistic, va dura ceva până când un vaccin va fi disponibil la scară largă”. Următorul pas pe care trebuie să-l facă cercetătorii este determinarea dozei umane corecte, pentru a se asigura că nivelul folosit este sigur pentru oameni. Cu toate acestea, înainte ca Ivermectina să poată fi folosită pentru a combate coronavirusul, este nevoie de fonduri, pentru a finanța testările clinice, potrivit eurekalert.org.

În România nu este autorizată pentru tratamentul uman

Potrivit Wikipedia, Ivermectina este un derivat semisintetic al avermectinelor, un grup de lactone macrociclice produse de Streptomyces avermitilis. Ea are o acțiune microfilaricidă în oncocercoză (boală parazitară determinată de Onchocerca volvulus) și reduce numărul microfilariilor fără efectele toxice ale dietilcarbamazinei. Ivermectină are, de asemenea, o acțiune microfilaricidă în filarioză limfatică și este utilizat în tratamentul acesteia. Ivermectină este activă și în alte helmintiaze. Acesta este utilizată în tratamentul strongiloidozei și a fost încercată în unele infecții cu Mansonella. Este folosită în tratamentul unor boli parazitare ale pielii, inclusiv scabia și pediculoza.

În SUA este folosită sub denumirile comerciale Stromectol și Sklice. În România nu este autorizată pentru tratamentul uman.

Foto: Australian News Today


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine