2020-07-11 18:46

Ameninţat cu DEMITEREA, şeful DSP Arad şi-a dat singur DEMISIA

 |  15:49
Ameninţat cu DEMITEREA, şeful DSP Arad şi-a dat singur DEMISIA

Șeful DSP Arad, Constantin Cătană, care în urmă cu câteva zile le transmitea medicilor că și-au ales prost meseria și că sunt lași și fricoși, şi-a dat singur demisia vineri. Decizia vine doar la câteva zeci de minute după ce fusese amenințat cu demiterea de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Cătană invocă o campanie mediatică și politică împotriva sa.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri că în acest moment în România există trei focare de infecție, la Suceva, Arad și Deva, şi a adăugat că se gândește la schimbarea managerului DSP Arad, urmând să facă o evaluare în acest caz.

Șeful DSP Arad și-a anunțat demisia printr-un comunicat de presă în care a susținut că opinia publică primește informații distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului.

"După șase săptămâni în prima linie, șase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul județului Arad și prin mâinile specialiștilor DSP, am constatat că opinia publică arădeană primește informații distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului. Am observat o campanie mediatică și politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor CCOVID-19 la Arad. (...) A început o campanie împotriva mea, iar DSP trebuie extrasă din această dispută, să rămănă respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie. Îmi înaintez demisia din funcția de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcția de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor și de colaborare”, a susținut Cătană.

Totodată, acesta a susținut că regretă situația creată în spațiul public arădean prin scoaterea din context a unor declarații pe care le-a făcut, dar că i se pare inadmisibil ca medici rezidenți care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o școală sanitară, să nu știe să îmbrace echipamentele de protecție. "Ne dorim ca arădenii să fie protejați și am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigență a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înțeleg cât este de gravă această boală COVID-19 și ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetățenilor și a cadrelor medicale”, a adăugat Constantin Cătană, care conduce de 4 ani DSP Arad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz