2020-04-07 01:03

AMENZI și demiteri la Spitalul Floreasca. CONCLUZIA anchetei conducerii: ”Medicii au greșit!”

 |  22:13
AMENZI și demiteri la Spitalul Floreasca. CONCLUZIA anchetei conducerii: ”Medicii au greșit!”

Medicul Mircea Beuran nu mai este șeful Secției de Chirurgie, iar echipa care a operat-o pe femeie și spitalul au fost amendați de Inspecția Sanitară de Stat. Mai mulți angajați ai spitalului au protestat față de aceste decizii. Profesorul Beuran a anunțat că va contesta sancțiunile și spune că demiterea sa nu a fost motivată, transmite TVR.

Conducerea Spitalului Floreasca a ajuns la concluzia că mai multe erori umane au dus la incidentul în urma căruia o pacientă a fost arsă pe masa de operație și apoi a murit. Așa că atât spitalul, cât și echipa operatorie au fost amendați cu 30 de mii de lei.

Ancheta administrativă a arătat ca Mircea Beuran, ca șef al Secției de Chirurgie, a încălcat 10 din cele 33 de obligații pe care le avea. Prin urmare, a fost demis din funcție.

Surse medicale susțin că medicul rezident ar fi folosit incorect biocidul, în același timp cu electrocauterul, deși spitalul avea alternativa mai sigură pentru dezinfectarea pacientei. Astfel, femeia a luat foc pe masa de operație.

După cum se vede în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, Mircea Beuran nu era în sală, deși ar fi trebuit să-l supravegheze pe medicul rezident.

Demiterea sa a generat un protest al angajaților spitalului, de la medici până la îngrijitoare. Aceștia spun că o astfel de situaţie se poate repeta oricând și au anunțat că vor asigura asistența medicală doar pentru urgențele majore.

Între timp, șefii unității medicale au prezentat autorității care monitorizează calitatea serviciilor din sănătate un plan de remediere a neregulilor din blocul operator. Au termen până la jumătatea lunii să-l pună în aplicare.

Spitalul va funcționa o lună sub noile reguli, iar apoi va avea loc un nou control.

Marți, Corpul de Control al Ministerului Sănătății va face publice concluziile anchetei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-06

In legatura cu acest articol...

Grevă la Spitalul Floreasca, după demiterea medicului Mircea Beuran

Mircea Beuran a fost DEMIS din funcția de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine