2019-12-05 21:55

Analiza BANALĂ care îți indică șansele de supraviețuire

 |  22:21
Analiza BANALĂ care îți indică șansele de supraviețuire

Un banal test de sânge ar putea prezice şansele de supravieţuire, pe termen lung, ale unei persoane care a suferit o intervenţie chirurgicală. Indicele ar putea fi dat de analizarea nivelului din sânge a troponinei, care indică existenţa unor probleme cardiace.

Un nivel ridicat al troponinei poate arăta că o persoană suferă de o inflamaţie neidentificată încă în organism, susţin cercetătorii.

Proteina este extrem de importantă în descoperirea eventualelor afecţiuni cardiace, a problemelor de la rinichi şi chiar a infarcturilor.

Specialiştii susţin că monitorizarea troponinei, i-ar putea ajuta pe doctori să identifice acei pacienţi care ar putea avea nevoie de îngrijiri în plus după ce au fost operaţi.

Ei au încercat să afle dacă nivelul acesteia ar putea prezice şansele de supravieţuire, pe termen lung, după intervenţiile chiriugicale.

În acest sens, au fost luate mostre de sânge de la 993 de pacienţi care urmau să fie operaţi şi au verificat cantitatea de troponină din sânge, printr-un test utilizat de obicei, pentru diagnosticarea infarctului.

În urma studiului, specialiştii au constatat că un nivel ridicat al proteinei arată şanse de supravieţuire scăzute, în primul an după operaţie. 

Potrivit medicilor, o mai bună înţelegere a cauzelor latente care conduc la creşterea nivelului de troponină, ar da ocazia administrării unor tratamente mai eficiente, care să prelungească speranţa de viaţă a persoanelor operate, scrie Daily Mail.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray