2020-02-18 03:48

Analiză ÎNGRIJORĂTOARE: Pliculețele antirăceală, PLINE de zahăr și aditivi alimentari

 |  19:45
Analiză ÎNGRIJORĂTOARE: Pliculețele antirăceală, PLINE de zahăr și aditivi alimentari

Atenţie cu ce vă trataţi împotriva gripei. Plicurile împotriva răcelii vă pot face mai mult rău decât bine. Potrivit unei analize InfoCons, acestea conţin foarte mult zahăr şi aditivi alimentari.

În ceea ce priveşte aditivii alimentari, produsele au prezentat între 1 și 10 aditivi. Majoritatea pliculeţelor testate au peste 5 E-uri. 

De asemenea, îndulcitorii au putut fi și ei observați în produsele studiate. Zaharina a fost regăsită în 7 dintre acestea, iar aspartamul în 6.

Aşadar, pliculeţele care ar trebui să ne trateze de gripă şi răceală, au o cantitate foarte mare de zahăr şi aditivi. De exemplu, potrivit organizaţiei non-guvernamentale InfoCons, un pliculeţ de aproape 15 grame, are un conţinut de zahăr de aproape 13 grame.

Însă, unele dintre produsele testate nu au specificat pe etichetă care este cantitatea de zahăr folosită. Din punct de vedere al conținutului de sodiu, 40% din produse au înregistrat cantități de sare, variind între 42,2 și 135,8 miligrame, cu 5% mai mult față de studiul din 2018.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine