2019-08-17 14:10

Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre milioanele de CARDURI de SĂNĂTATE care urmează să EXPIRE

 |  14:14
Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre milioanele de CARDURI de SĂNĂTATE care urmează să EXPIRE

Modificări de ultimă oră anunțate despre cardurile de sănătate ale românilor. Conform Ministerului Sănătății, aproximativ 14 milioane de români urmau să rămână cu cardul expirat în următoarele luni.

Anticipând haosul și nefiind pregătite, autoritățile au luat decozia ca să prelungească perioada de valabilitate a cardurilor de sănătate de la cinci la șapte ani, conform Proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății și pentru prorogarea unor termene. Acesta va trebui adoptat de Executiv pentru ca ulterior să fie aplicat efectiv, scrie avocatnet.ro.

"Termenul de valabilitate a cardului naţional este de 7 ani de la data emiterii. Termenul de valabilitate a cardurilor naționale emise până la data de 31 iulie 2018 este de 7 ani de la data emiterii", scrie în proiect, unde se precizează și că pentru acele carduri emise înainte de 31 decembrie 2012 se va considera că cei șapte ani de valabilitate se calculează de la 1 ianuarie 2013. Asta înseamnă că nici un card de sănătate nu va expira mai devreme de 1 ianuarie 2020.

Începând cu anul 2015, românii asigurați au nevoie, pentru a putea beneficia de consultații și tratamente medicale sau de rețete compensate, de un card de sănătate valabil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray