2019-10-23 05:31

ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre vaccinurile cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare

 |  10:56
ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre vaccinurile cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare

Ministerul Sănătăţii transmite ca a derulat în procedură de urgenţă toate achiziţiile necesare pentru asigurarea vaccinurilor cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare, acordând o atenţie specială procurorii dozelor de vaccin antirujeolic. Asadar, stocurile de vaccin cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv vaccinul ROR, Hexavalent şi Tetravalent, sunt disponibile în toată ţara

Ministerul Sănătăţii "a implementat un program riguros de raportare a stocurilor de vaccin disponibile în teritoriu, în scopul prevenirii unei situaţii de criză similare celei din toamna anului trecut".

Concomitent cu aceste demersuri urgente, a fost modificat cadrul legislativ cu privire la procedura de achiziţie pentru vaccin, pentru a permite achiziţii multianuale. Această modificare legislativă va înlătura posibilitatea izbucnirii unei crize similare celei din toamna anului trecut, se precizează în comunicat.

În plus, Ministerul Sănătăţii anunţă că definitivează în această perioadă legea vaccinării ale cărei prevederi vor adresa cauzele profunde ale declinului numărului de copii vaccinaţi.

Conform normelor legale, părinţii care doresc imunizarea copiilor trebuie să se îndrepte către medicii de familie, nu către furnizorii de medicamente privaţi, în speţă către farmacii, aminteşte ministerul, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray