2019-10-20 20:08

ANUNȚ IMPORTANT. Ministrul Sănătății, despre medicamentele COMPENSATE

 |  18:33
ANUNȚ IMPORTANT. Ministrul Sănătății, despre medicamentele COMPENSATE

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, spune ca "toate medicamentele evaluate de Agenţia Naţională a Medicamentului vor fi introduse pe lista de compensate, în mod continuu". Ministrul anunta ca, momentan, pe lista medicamentelor compensate vor fi introduse "în jur de 16 molecule noi, care sunt deja evaluate, pentru cancer, pentru boli hepatice, boli cardiovasculare".

"Toate medicamentele care au fost evaluate de Agenția Națională a Medicamentului, indiferent cum s-a numit acel medicament, va fi introdus pe lista de compensate. Și acesta va fi un proces continuu. Noi am spus că în primul trimestru introducem medicamente noi, dar aceasta va fi repetată ori de câte ori va fi nevoie, ori de câte ori vor fi medicamente care au fost evaluate deja de Agenția Națională a Medicamentului. Pe site, în transparență decizională, se va găsi de săptămâna viitoare actul normativ prin care introducem noi medicamente pe lista de compensate. Sunt în jur de 16 molecule noi, care sunt deja evaluate, pentru cancer, pentru boli hepatice, boli cardiovasculare", a afirmat ministrul sambata, într-o conferință de presă, la Oradea.

El a menționat că reducerea prețurilor la medicamente este prevăzută într-o singură tranșă.

"Ordinul privind reducerea prețului la medicamente este pe site, la transparență decizională, deja firmele au cerut consultări publice pe această temă. Nu vă ascund faptul că am avut discuții cu ei înainte, pentru că nu este interesul guvernului să ieftinim medicamentele și să dispară de pe piață sau să se plece la export paralel. Continuăm discuția și încercăm să găsim cea mai bună cale ca această ieftinire să nu se repercuteze negativ asupra pacienților", a mai spus Bodog, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray