2020-04-09 05:00

ANUNȚ important pentru întreaga lume: Vaccinul împotriva coronavirusului e aproape GATA

 |  22:51
ANUNȚ important pentru întreaga lume: Vaccinul împotriva coronavirusului e aproape GATA

Primul vaccin împotriva noului tip de coronavirus ar putea fi gata în numai câteva săptămâni. Anunţul a fost făcut de Ministerul Ştiinţei şi tehnologiei din Ierusalim, potrivit Jerusalem Post. Vaccinul împotriva coronaviruslui ar putea apărea pe piață în cel mult 90 de zile.

„Felicitări Institutului de Cercetare din Galileea (MIGAL) pentru pentru această descoperire. Am încredere că va fi un progres rapid, ce ne va permite să producem răspunsul mult dorit la temutul coronavirus", a transmis ministrul Ofir Akunis.

Echipa de cercetători de la MIGAL încerca de patru ani să dezvolte un vaccin împotriva virusului bronșitei infecțioase, care afectează găinile. Cercetătorii au decis să testeze vaccinul și asupra COVID-19 și au descoperit că ar putea preveni infecția cu o serie de modificări.

„Sperăm ca în câteva săptămâni să fie gata vaccinul. Da, în câteva săptămâni voma vea un vaccin care să prevină coronavirusul", a declarat Dr. Chen Katz, liderul grupului de cercetători de la MIGAL.

Ministerul a anunțat că va grăbi procesul de avizare a noului vaccin, ca să ajungă cât mai repede pe piață.

„Având în vedere nevoia globală urgentă pentru un vaccin împotriva coronavirusului, facem tot ce putem ca să grăbim dezvoltarea. Vaccinul ar putea fi aprobat în 90 de zile", a transmis directorul MIGAL, David Zigdon, care precizează că va fi un vaccin oral, ușor accesibil publicului larg, scrie stirileprotv.ro. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine