2020-04-10 00:27

ANUNȚUL autorităților: Toate persoanele care sosesc în România din țări în care au fost confirmate cel puțin cinci sute de cazuri de coronavirus vor fi izolate la domiciliu

 |  14:37
ANUNȚUL autorităților: Toate persoanele care sosesc în România din țări în care au fost confirmate cel puțin cinci sute de cazuri de coronavirus vor fi izolate la domiciliu

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă noile măsuri adoptate de autorități în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

1. Se aprobă instituirea izolării la domiciliu pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de infecții cu Covid-19, începând de astăzi, de la ora 21. Se va extinde măsura carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de Comitetul pentru Situații de Urgență.

2. Obligația Inspectoratelor Teritoriale de Muncă de a verifica modul privind decalarea programului de lucru, în vederea reducerii timpului de lucru, în vederea reducerii riscului de contaminare pe drumul dinspre și către lucru.

3. Se suspendă până pe 31 martie 2020 organizarea și desfășurarea târgurilor de autoturisme.

„Știu că instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea modului de viață, dar și un moment de frică sau de neînțelegere. Trebuie să conștientizăm cu toții că acest lucru este spre binele tuturor. Vreau să fac un apel la calm și la solidaritate.

Este momentul să fim uniți, toleranți și să ajutăm fiecare după puteri. Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu coronavirus.

Este o măsură care vine în sprijinul autorităților, pentru a putea acționa în sprijinul cetățenilor. Trebuie să acționăm cu calm, cu responsabilitate și cu grijă față de cei din jur. Fiecare poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului și de îmbolnăvire a altor persoane.

Vă rog să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare, informați-vă doar din surse oficiale, nu contribuiți la propagarea mesajelor de panică. Susțineți eforturile autorităților. Cu toții acționăm pentru limitarea infecției cu noul virus. Situația este sub control tocmai pentru că am luat măsuri din timp,” a declarat Marcel Vela.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine