2019-10-16 18:31

ARAFAT avertizează asupra reclamelor AGRESIVE care promovează „FUMATUL fără fum”. Ce spune despre „noile aparate ale MORȚII”

 |  17:53
ARAFAT avertizează asupra reclamelor AGRESIVE care promovează „FUMATUL fără fum”. Ce spune despre „noile aparate ale MORȚII”

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, consideră că, deşi în ultimii ani s-a câştigat teren faţă de ofensiva fabricanţilor şi a comercianţilor de tutun, revine acum ofensiva mediatică a acestora prin "reclame agresive pentru fumatul fără fum" folosind sisteme de încălzire a ţigărilor care conţin tutun.

"Studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la începutul lor, iar comercianţii de tutun pretind că acest mod ar fi mai 'sănătos' decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi aşa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici. Promovarea atinge şi copiii şi tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică şi este pericol pentru orice persoană care îl practică precum şi pentru persoanele din jurul ei. Cu alte cuvinte, asistăm neputincioşi la revenirea la o ofensivă similară cu cea din anii ‘90, înaintea interzicerii promovării tutunului, când promovarea avea ca ţintă tinerii şi copiii care reprezentau viitoarea clientelă a comercianţilor de tutun", potrivit unei postări pe pagina de Facebook a lui Arafat. El consideră că, dacă nu se va acţiona urgent pentru stoparea promovării în public a "noilor aparate ale morţii şi al acestui mod de fumat", se poate ajunge la situaţia în care numărul fumătorilor să crească prin recrutarea generaţiilor tinere care să înceapă să utilizeze direct acest nou mod crezând că este mai puţin nociv pentru sănătatea lor. "Modul de prezentare al acestor produse este unul înşelător şi manipulator. În final se promovează fumatul, care este prezentat, în mod tendenţios, ca fiind mai puţin dăunător sănătăţii dacă acesta se face utilizând noile tehnologii promovate, lipsind studiile şi dovezile pertinente şi independente care să susţină aceste informaţii false", mai arată Arafat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-18Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Mar 2018

nu numai fumatul provoaca cancer//Exista asazisele "produse modificate genetic" care se vand peste tot la supermarketuri,inclusiv painea din supermarket are asa ceva...ARAFAT DE CE NU SPUI SI DE ASTEA BAGABONT CE ESTI..TI-E FRICA CA TE MAZILESC AUSTRIECII DIN FuNCTiE?
LEVST.
18 Mar 2018

mai toate produsele alimentare sunt modificate genetic( selectie naturala sau facuta de om), doar ca in mod natural, scurtcircuitarea procesului nu are niciun impact asupra sanatatii omului(***), paralela se poate face cu vaccinarea, care este tot o forma de trecere prin boala, insa de scurta durata si la o intensitate controlata, in final, persoana respectiva dobandind rezistenta la microbul specific, pe care ar fi dobandit-o si prin trecerea prin boala reala...Desigur , cei care mai scapa, pentru ca in boala reala, sunt cuprinsi chiar milioane, iar intensitatea bolii este uriasa, iar unii vor muri, pentru ca sunt nepregatiti pentru atac, vaccinarea(nu suta la suta) triaza cazurile si nu se face la cei care nu sunt pregatiti fizic si imunitar...( *** aceste interventii genetice se fac in scopul cresterii capacitatii de asimilare si sinteza, in scopul cresterii rezistentei la seceta si a rezistentei la anumite boli, cancerele -la om- sunt datorate( pe langa multi alti factori), mai degraba folosirii pesticidelor, etc., care actioneaza prin 2 mecanisme, unl este cel direct(toxic) si 2), plantele respective nemaifiind ele atacate de diversi patogeni, nu mai dezvolta sistemele de parare , naturale, care altfel ajungeau si in corpul uman...)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray