2020-04-09 04:22

ARAFAT face apel la calm vizavi de prezența coronavirusului în România: "Virusul nu zboară și se duce la alt om, nu se transmite la distanță"

 |  00:33
ARAFAT face apel la calm vizavi de prezența coronavirusului în România: "Virusul nu zboară și se duce la alt om, nu se transmite la distanță"

Exista un prim caz de coronavirus confirmat oficial in Romania. Pentru a preintampina o panica inutila, Raed Aradat a îndemnat, in cadrul unei conferinte de presa, la calm punctând că virusul nu se poate transmite în zonă din moment ce s-au luat măsuri de izolare.

„Virusul nu poate fi extins. Virusul nu se transmite la distanța. Virusul nu o să zboare și o să se ducă la un alt om”, a declarat Raed Arafat.

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confirmat, el fiind din județul Gorj. Acesta va fi transportat la București, iar familia sa, care numără încă 7 membri, este în carantină la domiciliu și se află sub pază. Însă, ceea ce este foarte grav este că între cei 7 membri ai familiei se află și persoane vârstnice, cele care sunt cele mai expuse la boală.

Raed Arafat a precizat, miercuri seara, că cei 7 membri ai familiei au fost testați și rezultatele au fost negative.

”Bolnavul e în stare bună. El va fi transportat la spital cu un echipaj de la ISU Dolj la Spitalul Matei Balș. În casa respectivă mai sunt 7 persoane. Toate au fost testate negativ. Dar, pentru că a fost un contact direct, vor rămâne în izolare, sub pază, nu vor putea să plece din casă, timp de 14 zile, iar apoi vor fi testați. Dacă, între timp, vreunul prezintă simptome, va fi scos și dus la spital.

După ce pacientul va fi predat, mașina va fi dezinfectată, înainte de a pleca spre Craiova. Pacientul va ajunge peste 5 ore. Nu este o problemă de urgență.

Membrii familiei nu trebuie să aibă contact cu nimeni, decât cu cei care sunt în echipamente de protecție. Poliția locală o să fie acolo. Vecinii trebuie să înțeleagă că nu îi poate pune în pericol. Copii nu sunt în familie, dar sunt oameni în vârstă. Se face o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a vedea cu cine a intrat în contact. El este pozitiv asimptomatic, fără semnalele bolii. Asta nu înseamnă că nu putea transmite boala.”, a declarat Raed Arafat, citat de stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine