2020-08-10 21:55

Asta ar mai lipsi: Ai GRIJĂ să nu faci duş fierbinte

 |  00:04
Asta ar mai lipsi: Ai GRIJĂ să nu faci duş fierbinte

Atât baia caldă, cât şi duşul fierbinte pot fi extrem de periculoase pentru unele persoane, susţin medicii din Rusia. Nu e prima oară când specialiștii ruşi avertizează cu privire la pericolele expunerii la baia caldă şi duşul fierbinte.

În primul rând, este vorba despre persoanele care suferă de boli cardiovasculare, e de părere terapeutul rus de la Spitalul Clinic din Iauza, Rusia, Viktor Lesin, după cum nota "Vecerniaia Moskva”. De asemenea, medicul rus recomandă duşurile fierbinţi sau baia fierbinte persoanelor care suferă de diabet. Potrivit medicului, un duş fierbinte este acceptabil doar pentru persoanele care suferă de boli de inimă în stadiul iniţial. Mai mult, aceste persoane pot sta în apă caldă nu mai mult de 20 de minute. De asemenea, specialistul rus recomandă ca persoanele care suferă de boli de piele, precum şi de boli ale sistemului gastrointestinal să renunţe la băile fierbinţi.

Reguli clare

În general, medicul rus consideră că o temperatură ideală pentru a face o baie este cea de 28-30 de grade. În plus, dușurile lungi, cu apă fierbinte, pot reduce fertilitatea masculină, după cum susțin cercetătorii din SUA. Descoperirile efectuate în urma unui studiu de trei ani susțin sfaturile actuale ale specialiștilor, conform cărora bărbații ar trebui să evite supraîncălzirea propriei sperme. Iar în cazul răcelilor, gripelor, etc., un lucru foarte important este ca dușurile să nu fie fierbinți, ci calde. Se pare că duşul făcut de dimineaţă are efect energizant doar dacă sunt respectate nişte reguli clare, altfel acesta are efecte contrare intenţiei celor care preferă să se spele dimineaţa.

De fapt, un duş sau o baie fierbinte este recomandat de medici doar celor care au dificultăţi cu somnul, tocmai în vederea obţinerii unui somn lin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz