2020-04-08 12:12

Atenție, PACIENȚI! Ce se întâmplă cu CARDURILE de sănătate

 |  22:02
Atenție, PACIENȚI! Ce se întâmplă cu CARDURILE de sănătate

Patru milioane de carduri de sănătate vor expira până la sfârşitul lunii iunie. Atunci se împlinesc şapte ani de când au fost emise. Chiar şi aşa, nu le aruncaţi! E posibil ca autorităţile să prelungească din nou termenul de valabilitate. Deocamdată, ridică din umeri şi nu spun când ar putea fi emise noi carduri.

În 2018, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a decis să prelungească valabilitatea cardurilor cu doi ani, timp în care ar fi trebuit să tipărească alte 14,2 milioane de carduri care ar fi costat 270 de milioane de lei. 

Patru milioane de carduri de sănătate îşi pierd însă valabilitatea de şapte ani pe 30 iunie. Iar din acel moment, teoretic, posesorii acestora nu vor mai putea beneficia de servicii medicale gratuite.

Augustus Costache, reprezentant Casa Naţională de Asigurări de Sănătate: Avem posibilitatea să prelungim valabilitatea acestor carduri, există soluţii tehnice în acest sens. De asemenea, există şi posibilitatea tipăririi de noi carduri. Prelungirea valabilităţii cardurilor actuale ar fi o soluţie mult mai convenabilă din punct de vedere financiar

Peste 17 milioane de români au carduri de sănătate, iar folosirea lor e obligatorie din septembrie 2015. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine