2020-07-11 11:43

Atenție, români! S-a descoperit un nou mod de transmitere a COVID-19. La ce trebuie să fiți atenți

 |  09:00
Atenție, români! S-a descoperit un nou mod de transmitere a COVID-19. La ce trebuie să fiți atenți

Virusul SARS-CoV-2 a pus pe jar aproape întreg mapamondul. Comunitatea științifică face noi descoperiri despre cum putem lupta mai bine cu acest virus și ce îi facilitează împrăștierea.

Profesorul Florin Mihălţan, de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”, afirmă că tutunul măreşte riscul de contaminare cu coronavirus în mai toate infecţiile respiratorii. Orice tuse este o uşă deschisă pentru Covid, sunt iritate de tuse căile respiratorii. Dacă opreşti fumatul, descoperi mai lesne simptomele chiar slabe ale prezenţei coronavirusului. Punând punct fumatului, îţi redobândeşti repede gustul şi mirosul pierdute din cauza Covidului.

Mai mult decât atât, specialistul indică și un mod mai puțin discutat de transmitere a virusului, și anume prin norul de ceaţă pufăit din ţigările electronice.

Tutunul produce spasme, de aceea el este contraindicat şi în bolile cardiovasculare, contracţiile din aceste spasme micşorează şi mai tare diametrul de curgere a sângelui prin vasele şi aşa cu depuneri de grăsimi pe pereţi. La fel şi dezavantajul creat de tutun pe căile respiratorii, pe bronhii, pe trahee: spasmul aduce contracţii acestor tuburi, se măresc secreţiile şi inflamaţiile din fumat, diminuând şi mai rău curgerea aerului spre alveolele plămânilor pentru schimbul de oxigen cu sângele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz