2020-08-07 01:42

Au fost activate PLANURILE de MĂSURI pentru zilele caniculare

 |  14:51
Au fost activate PLANURILE de MĂSURI pentru zilele caniculare

Meteorologii anunţă în continuare temperaturi ridicate, cu depăşirea indicelui de confort termic. Astfel, la solicitarea Ministerului Sănătăţii (MS), direcţiile de sănătate publică şi serviciile de urgenţă prespitaliceşti au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare, pentru ca riscurile medicale cauzate de temperaturile extrem de ridicate din această perioadă să fie cât mai reduse.

Totodată, MS a cerut serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere. ”Direcţiile de sănătate publică colaborează cu autorităţile locale, verifică respectarea condiţiilor de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare -asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva, asigurarea  rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare”, a transmis Ministerul Sănătăţii, care a mai precizat că s-a demarat verificarea conditiilor igienico-sanitare, de cazare

si alimentatie, din taberele şcolare, precum şi din unităţile hoteliere şi cele de alimentaţie, punctele de prim ajutor, unităţile sanitare private de pe Litoral şi din Delta Dunării.

Recomandări pentru populaţie

Ministerul Sănătăţii recomandă să fie urmate sfaturile medicilor şi să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00. Treabuie evitate activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc).

Ministerul reaminteşte, de asemenea, măsurile pentru perioadele caniculare: este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete; să se consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă; nu trebuie consumat alcool; este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină.

Meteorologii au emis, joi, o avertizare cod portocaliu de furtuni, valabil în mai mult de jumătate dintre judeţele ţării, până vineri dimineaţă. Se vor semnala averse, descărcări electrice, vijelii şi grindină, cantităţile de precipitaţii urmând a depăşi 60 de litri pe metru pătrat. De asemenea, meteorologii anunţă caniculă, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi uşor pragul critic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz