2020-02-29 03:13

Ce MĂSURI au fost luate în urma controalelor făcute la SPITALELE de PSIHIATRIE din ţară

 |  15:11
Ce MĂSURI au fost luate în urma controalelor făcute la SPITALELE de PSIHIATRIE din ţară

Ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că în urma controalelor făcute la spitalele de psihiatrie din ţară au fost luate mai multe măsuri. Au fost aplicate 115 sancţiuni contravenţionale, 48 de amenzi, 67 de avertismente, şi în unele cazuri s-au dat termene de remediere până în 31 decembrie. Acolo unde au existat suspiciuni de natură penală rapoartele au fost înaintate la Parchet.

"În urma controlului pe care l-am dispus la spitalele de psihiatrie au fost controlate patru spitale de maximă siguranţă cu 1.805 paturi, 36 de spitale de psihiatrie cu 8.841 de paturi, 91 de secţii de psihiatrie în cadrul spitalelor judeţene cu 5.427 de paturi. În total, 16.073 de paturi de psihiatrie la nivelul ţării. (...) Precizez că în urma tuturor controalelor au fost luate măsuri. Acolo unde a fost cazul şi existau suspiciuni de natură penală aceste rapoarte au ajuns la Parchet, dar acolo unde nu existau suspiciuni rezonabile am considerat că nu trebuie să încărcăm munca Parchetelor", a afirmat Pintea, citată de Agerpres.

"Este primul control de acest fel, în sensul că, pentru prima dată, s-a stipulat foarte clar că se verifică calitatea actului medical. DSP aveau abilitatea să verifice aceste aspecte, dar am stabilit noi proceduri astfel încât avem un prim raport. Imediat după tragedia de la Săpoca am declanşat control la toate unităţile de psihiatrie din ţară", a mai adeclarat Sorina Pintea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine