2020-08-15 23:46

AVERTISMENT. Multe MEDICAMENTE pentru tratamentului CANCERULUI şi nu numai vor DISPĂREA de pe piaţă

 |  14:33
AVERTISMENT. Multe MEDICAMENTE pentru tratamentului CANCERULUI şi nu numai vor DISPĂREA de pe piaţă

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) avertizează că mii de medicamente ieftine urmează să fie scoase din producţie sau delistate în perioada imediat următoare, principala cauza fiind taxa clawback, aplicată "în mod uniform" atât medicamentelor scumpe, cât şi celor ieftine.

Din păcate pentru bolnavii de cancer, printre medicamentele cu pricina se află şi cele esenţiale în tratamentul acestei boli nemiloase. Vor avea de suferit şi cei care suferă de afecţiuni cardiovasculare, neurologice şi gastrointestinale.

Potrivit APMGR, taxa clawback a ajuns deja la 24,13% în primul trimestru al acestui an, faţă de 19,86% în primul trimestru al anului trecut sau de 15,62% - în primul trimestru al anului 2016. "Având în vedere că taxa clawback se aplică la un preţ al medicamentului care include adaosurile distribuitorilor şi farmaciilor, care devin fixe la un preţ al medicamentului mai mare de 300 de lei, impactul pe medicamentele ieftine este considerabil mai mare. De exemplu, taxa clawback, la nivelul din trimestrul I, reprezintă 34% din preţul de producător pentru medicamentele sub 25 de lei şi este de abia 24% pentru medicamentele peste 3.000 lei", precizează APMGR într-un comunicat de presă. Printre medicamentele cu risc major de a scădea sub limita profitabilităţii şi de a dispărea de pe piaţă se numără: Tamoxifenul (tumori de sân), Bleomicina (leucemie, afecţiuni hematologice), Fluorouracil (cancer), Cisplatin (cancer), Flutamida (cancer), Memantine (demenţă), Gentamicinum (infecţii germeni rezistenţi intra-spitaliceşti), Theophyllinum (astm), Captopril (hipertensiune, insuficienţă cardiacă), Furosemid (insuficienţă cardiacă, ciroză hepatică), Ranitidină (afecţiuni gastrointestinale), Indapamida (afecţiuni cardiovasculare).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz