2020-08-10 23:03

Bebeluș de zece luni din Botoșani, suspect de coronavirus

 |  12:00
Bebeluș de zece luni din Botoșani, suspect de coronavirus

Valentina Morcov, șeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" a declarat miercuri într-o conferință că un bebeluș de zece luni, al cărei mamă ar fi revenit de curând din Italia, este suspect de îmbolnăvire cu coronavirus

Potrivit acesteia, mama copilului ar fi revenit de curând din Italia, iar după ce a a ajuns în ţară, a plecat de acasă. În prezent, bebeluşul se află în spital alături de tatăl său.

"Urmează să facă o anchetă, să o găsim, să aflăm care este situaţia. Noi ştim deocamdată de la tată că a venit acasă, nu avea simptome, dar copilul acum, prezentând simptome respiratorii, trebuie să fim foarte atenţi şi să infirmăm sau să confirmăm posibilitatea de a fi contactat virusul", a afirmat Valentina Morcov.

Ea a adăugat că, în momentul de faţă există alte şase persoane, venite din diferite state europene, suspectate că ar fi contactat coronavirusul.

"Lucrurile evoluează foarte rapid. De unde aveam câte 3-4 săptămâna trecută, astăzi aveam şapte. Numărul creşte exponenţial. Nu sunt manifestări grave. Deocamdată avem foarte uşoare şi doar în fază de suspiciune", a precizat medicul de la Secţia de Boli Infecţioase.

În judeţul Botoşani a fost confirmat, până în prezent, un singur caz de îmbolnăvire cu coronavirus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz