2019-10-14 19:27

Bebeluş UCIS de gripă în Capitală

 |  14:24
Bebeluş UCIS de gripă în Capitală

Un bebeluş de doar 11 luni a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauza gripei, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la şase în acest sezon.

Pe 8 ianuarie, micuţul a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală în stare generală extrem de gravă, cu insuficienţă respiratorie acută, a precizat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Raluca Alexandru. Medicii l-au testat şi i-au pus diagnosticul de gripă tip A chiar din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului. Bebeluşul a fost internat atunci în Secţia de Terapie Intensivă, fiind intubat. Din păcate, copilaşul nu a răspuns tratamentului, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, adică după patru zile de la internare, medicii au declarat decesul, în urma unui stop cardiac neresuscitabil.

Este al şaselea deces din cauza gripei în acest sezon. Celelate cinci victime sunt din Mureş (2), Galaţi (2) şi Arad.

105 cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului, a anunţat Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizând că în perioada 31 decembrie 2018-6 ianuarie 2019, aproape 53.000 de cazuri de infectii respiratorii acute au fost înregistrate. Peste 1.200.000 de persoane au fost vaccinate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray