2019-10-14 21:32

BOLNAVII de CANCER la ficat, invitaţi să participe la primul studiu privind TRATAMENTUL acestei boli

 |  14:30
BOLNAVII de CANCER la ficat, invitaţi să participe la primul studiu privind TRATAMENTUL acestei boli

Pacienții români pot participa la primul studiu internațional adresat persoanelor care au cancer la ficat, în urma aderării Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice (APAH-RO) la un parteneriat global, format din organizații similare din America de Nord, Asia și Europa.

Potrivit unui comunicat de presă al APAH-RO, studiul, care este realizat la nivel global, vizează colectarea de informații relevante direct de la pacienți cu privire la tratamentul cancerului de ficat, pentru a le oferi medicilor și cercetătorilor date care pot contribui la îmbunătățirea tratamentului. Până la 31 martie 2017, pacienții pot completa sondajul accesând website-ul www.hcc-voices.com, toate datele fiind confidențiale.

"Sper ca un număr cât mai mare de pacienți români să completeze acest chestionar și să împărtășească celorlalți din greutățile întâmpinate în lupta cu boala. Este o șansă importantă de a înțelege mai bine această boală și de a îmbunătăți viața pacienților care trăiesc cu ea. Zilnic, la nivel mondial, zeci de mii de pacienți se află în această situație, cancerul de ficat reprezentând cel de-al șaselea cel mai frecvent tip de cancer din lume", a declarat Marinela Debu, președintele APAH-RO, citată în comunicatul de presă.

Rezultatele studiului vor fi făcute publice în al doilea trimestru al acestui an, sub forma unui raport al London School of Economics și al grupurilor de hepatită și cancer de ficat participante la proiect.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray