2020-04-04 15:14

Bunicii şi nepoţii nu trebuie să se întâlnească în această perioadă?

 |  00:05
Bunicii şi nepoţii nu trebuie să se întâlnească în această perioadă?

“Numeroși tineri tratează cu lejeritate consemnele date de autorităţi pentru limitarea contactelor sociale, astfel încât să nu se răspândească şi mai mult epidemia de coronavirus”.

Aceasta a observat Angela Merkel, care a ținut să amintească zilele acestea prin numeroase mesaje, de măsurile impuse de Germania cu privire la circulaţia restrânsă pentru a se încerca stoparea pandemiei.

''Nu degeaba experţii spun că bunicii şi nepoţii nu trebuie să se întâlnească în această perioadă'', a insistat ea, sugerând ca, pentru a-i proteja pe vârstnici ,contactul cu aceştia să fie menţinut prin ''apeluri telefonice, e-mailuri şi eventual scriind din nou scrisori'', a insistat ea. Noul coronavirus se va răspândi rapid în următoarele săptămani și luni, a avertizat renumitul virolog german Christian Drosten de la clinica Charite din Berlin. Până la două treimi din populația Germaniei s-ar putea să se infecteze. Bătranii sunt deosebit de periclitați în contextul coronavirusului.

De evitat

Potrivit dw.com, în contextul coronavirusului trebuie protejați mai ales bătrânii, în special cei care suferă și de alte boli. Ei ar trebui să evite adunările mari, concertele sau chiar și întrunirile unei asociații din care fac parte. “Nu apelați la bunici pentru supravegherea nepoților în situații de excepție, cum ar fi carantina la domiciliu. Ar fi bine ca rudele mai tinere să-i ajute pe bătrâni la cumpărături, pentru ca aceștia să evite supermarketurile aglomerate”, mai notează dw.com.

În China, doar 0,2 la sută dintre persoanele infectate de sub 40 de ani și-au pierdut viața în urma bolii pulmonare cauzată de coronavirus, comparativ cu 8 la sută dintre cei cu vârste între 70 și 79 de ani și 14,8 la sută dintre persoanele de peste 80 de ani. După cum relata tot dw.com, populaţia Germaniei este una dintre cele mai îmbătrânite din lume.

O problemă

În 2009, spre exemplu, fiecare al cincilea cetăţean german era trecut de 65 de ani. Comparativ cu anii ´50, rata naşterilor s-a înjumătăţit, potrivit analiștilor. Problema îi preocupă de multă vreme pe politicienii germani care caută permanent soluţii pentru stimularea natalităţii. Pe de altă parte, un studiu din 2016 al Deutsche Bank arăta că unii factori structurali vor diminua dezechilibrele din economia germană în următorii ani. Potruivit studiului, dintre aceştia, factorul demografic va juca cel mai important rol. Populaţia din Germania îmbătrâneşte rapid, iar persoanele mai în vârstă câştigă mai puţin şi tind să cheltuiască mai mult. Acest lucru va împinge rata economisirii în jos, după cum se nota în studiu.

Potrivit analizelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), efectuate pe baza cazurilor din China, cei mai expuși sunt bătrânii care suferă de boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune, boli ale sistemului respirator și cancer. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine