2019-08-20 04:55

Bușoi (PNL): «Protestul medicilor de familie este JUSTIFICAT». Ce recomanda Guvernului

 |  11:32
Bușoi (PNL): «Protestul medicilor de familie este JUSTIFICAT». Ce recomanda Guvernului

Vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi afirmă că protestul medicilor de familie este justificat, iar Guvernul trebuie să adopte urgent un pachet de măsuri pentru eliminarea birocraţiei şi creşterea fondurilor pentru medicina de familie.

"Pentru ca medicina de familie să fie eficientă este nevoie, în primul rând, de eliminarea birocraţiei. Este problema principală care putea fi soluţionată de Guvern şi pentru care nu trebuie decât interesul Ministerului Sănătăţii. În al doilea rând, se impune creşterea semnificativă a veniturilor medicilor de familie, în paralel cu responsabilizarea şi punerea în valoare a medicilor de familie în interiorul sistemului sanitar", spune Buşoi, într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES. Potrivit acestuia, odată cu adoptarea şi intrarea în vigoare a bugetului de stat, soluţionarea problemelor cu care se confruntă medicii de familie nu mai ţine de CNAS. "Este nevoie de decizie şi voinţă politică la nivel guvernamental. Este normal ca în contextul creşterii veniturilor personalului din sistemul sanitar să existe o creştere a veniturilor şi pentru medicii de familie. Protestul medicilor de familie este, aşadar, justificat, iar singurul răspuns normal al Guvernului este un pachet de măsuri care să reglementeze rapid problemele sesizate de medici. Ministerul Sănătăţii trebuie să înţeleagă că medicina de familie funcţională este esenţială pentru funcţionarea sistemului sanitar, altfel pacienţii vor supraaglomera spitalele, ca şi până acum, deşi unele cazuri puteau fi rezolvate la nivelul medicinei primare. În plus, pacienţii din mediul rural vor avea acces limitat la servicii medicale dacă nu există medici de familie dedicaţi, care să-şi îndeplinească rolul", afirmă liberalul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-04Parerea ta...

ANONIM
04 Ian 2018

Medicii de familie merita tot respectul si sustinerea pacientilor in lupta care o duc cu debirocratizarea si cu Ciuma rosie care a umplut spitalele de politruci pe functii de conducere.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray