2020-04-10 07:09

Ca să iubești ai nevoie de inimă…Fructul care o AJUTĂ

 |  12:55
Ca să iubești ai nevoie de inimă…Fructul care o AJUTĂ

Ajută la îmbunătățirea sănătății generale a inimii, de asemenea, la vindecarea rănilor și la buna desfășurare a digestiei. Este delicios la gust, poate fi consumat pe post de gustare, dimineața, dar și sub formă de suc, adăugat în ceai, salate și marinate, pentru aroma sa acrișoară.

Citricele sunt cunoscute pentru rezervele de vitamina C, iar pomelo nu face excepție - printre altele, vitamina C luptă cu infecțiile și previne atacul de cord. Acest fruct este deosebit de important pentru inimă, fiindcă reglează cu succes presiunea sanguină și curăță vasele de sânge de grăsime. După cum s-ar spune, ca să trăiești, ca să  iubești, ai nevoie de inimă! De aceea trebuie menținută sănătoasă prin toate mijloacele.  La toate calitățile în cee ace privește pomelo se adaugă puterea de a lupta cu cancerul, coaja unui pomelo fiind plină de bioflavonoizi. Aceste substanțe reduc riscul de cancer pancreatic, intenstinal și de sân. Pomelo constituie și o sursă foarte bună de potasiu – aproximativ 37% din necesarul zilnic. Potasiul este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea în vasele de sânge și crește circulația sângelui și oxigenarea. De asemenea, reduce tensiunea asupra inimii și scade șansele de ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral.

E vital

Conținutul ridicat de potasiu al pomelo ajută la eliberarea tensiunii vaselor de sânge. Rezultatul fiind o circulație sanguină crescută și o mai bună oxigenare a organelor. O cană cu miez de pomelo poate conține aproximativ 410 mg de potasiu, care este vital pentru menținerea tensiunii arteriale normale și îmbunătățirea funcției inimii. De asemenea, potasiul scade colesterolul rău din organism și vă ajută inima să rămână sănătoasă - prevenind bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale.

Pomelo are 0% grăsimi și doar 36 de calorii pe suta de grame, ceea ce îl plasează și în topul alimentelor de slăbit, pe lângă faptul că ajută inimii. Interesant este că, în anii 30’, dieta cu pomelo era populară printre vedetele de la Hollywood, datorită unei enzime din componența sa care topește grăsimile, potrivit reliasmedia.com,. Pomelo, ca și grapefruitul, este bogat în fibre, asigurând 8% din necesarul zilnic, iar acestea nu doar că ajută la buna funcționare a colonului, dar oferă și o senzație de sațietate.

Pe primele locuri

Pe de altă parte, ce nu ne ajută inima să rămână sănătoasă? În urma unui sondaj realizat nu demult în ţara noastră a ieşit la iveală că românul consumă nici mai mult nici mai puţin de 100 de kilograme de pâine pe an. Şi nu doar pâine, ci şi covrigi, cornuri etc. Specialiștii  subliniind că mâncăm fără să ne hrănim de fapt, iar acest lucru se reflectă în sănătatea inimii. Românii fiind pe primele locuri în Europa la bolile de inimă, la cele cerebrovasculare, la cancer şi obezitate. În urma unei cercetări ştiinţifice, experţii au descoperit că cerealele de tipul grâului pot creşte nivelul colesterolului "rău" cu până la 60%. Acest tip de colesterol este asociat cu bolile cardiace şi cele cardiovasculare, care sunt principalii ucigaşi ai secolului în care trăim.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine