2020-07-06 21:15

Cât de mult te protejează de CORONAVIRUS măştile fabricate manual din pânză, bumbac sau tifon

 |  17:06
Cât de mult te protejează de CORONAVIRUS măştile fabricate manual din pânză, bumbac sau tifon

În plină pandemie de cronavirus în România, pe fondul absenţei de pe piaţă a materialelor de protecţie, mai multe fabrici de textile, dar şi persoane particulare, au anunţat că produc măsti din fel de fel de materiale textile, care să înlocuiască măştile clasice.

Numai că, Ministerul Sănătăţii precizează că măştile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecţiei cu COVID-19.

”Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte instituţii internaţionale de sănătate publică menţionează foarte clar că măştile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecţiei cu coronavirus. Pentru a proteja eficient împotriva unor infecţii, măştile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existenţa unor filtre speciale şi, în acelaşi timp, să permită respiraţia corectă. Materialul din care sunt fabricate măştile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricaţie prezintă o reţea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor şi astfel nu ne protejează eficient împotriva infecţiilor„, precizează Ministerul Sănătăţii.

MS subliniază că dacă o persoană este suspectă sau are infecţie cu coronavirus: purtatul unei măşti faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur. Însă, dacă persoana nu este infectată, ”nu există în prezent dovezi ştiinţifice că sunteţi mai protejat în faţa coronavirusului dacă purtaţi mască decât dacă nu purtaţi”, anunţă ministerul.

Ministerul Sănătăţii aminteşte că, în orice situaţie, măştile faciale protejează doar dacă sunt însoţite de spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanţi pe bază de alcool (concentraţie 70%).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz