2019-10-16 18:38

Cât de PERICULOASĂ e apa îmbuteliată pentru organism!

 |  22:40
Cât de PERICULOASĂ e apa îmbuteliată pentru organism!

Apa îmbuteliată nu este întotdeauna bună de băut! Specialiştii au descoperit că unele mărci conţin germeni şi bacterii. Nici etichetele de pe sticlele cu apă nu sunt mai concludente. Trei sferturi dintre cei care îmbuteliază apa nu scriu conţinutul de nitriți. Autorităţile evită să dea un răspuns oficial.

Medicii şi nutriţioniştii ne sfătuiesc să bem 2 litri de apă pe zi, pentru că aşa vom fi mult mai sănătoşi. Cu toate acestea, apa pe care o bem ar putea să ne trimită direct pe patul de spital. Specialiştii de la Larex au analizat, de foarte multe ori, apă neconformă: "S-au găsit şi bacterii coliforme, s-au găsit şi enterococi intestinali, număr total de germen care a depăşit limita impusă de legislaţie, situaţii mai rare chiar şi cu e-coli şi pseudomona aeruginosa."

Cei de la Larex au pus şi parafa laboratului pe apele testate şi sunt bune pentru consum. În comerţ, există două tipuri de apă. Cea de masă şi cea de izvor. Cea de masă este îmbuteliată cu dioxid de carbon, pe când cea de izvor este o apă care conţine minerale naturale. Majoritatea românilor nu fac, însă, diferenţa. 

Trei sferturi dintre îmbuteliatori nu scriu pe etichetă conţinutul de nitriţi, jumătate nu menţionează PH-ul apei, iar peste 40% nu declară conţinutul de nitraţi. Asta arată ultimul studiu al unei asociaţii de consumatori.

În urma studiului, s-au făcut şi adrese scrise către Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, dar şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, însă niciun răspuns. Astfel de statistici nu s-au făcut doar în România, ci şi în America. Acolo, cercetătorii au descoperit că în 90% dintre apele din comerţ testate s-au găsit microparticule de plastic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-22Parerea ta...

LEVST.
23 Mar 2018

Sunt ape si ape, mai degraba cine le comecializeaza...O apa permanent verificata si cu unda verde pentru consum, este mult mai buna decat apa din instalatii(bloc sau casa, dar racordat tot la retea) care contine -OBLIGATORIU clor, un agent sigur in dezvoltarea canceului gastric...Chiar si apele oxygenate , au un adaos de clor, f. mic, insa , in timp , efectul se cumuleaza...Cele mai bune ape sunt cele de izvor, imbuteliate la sursa , iar din cele minerale, din amintiri, cred ca Borsecul era f. buna, poate chiar mai buna ca Perrier, insa apa minerala franceza(sticla) are un design si imbuteliere f. atractiva, si se vinde f. bine chiar daca niciodata o sticla de 750 ml nu este sub 1,25$...Poate ca Borsec-ul are un alt design, si se vinde si pe marile piete , insa nu este deloc ideal sa consumi zilnic apa minerala, cea mai sanatoasa este apa potabila, dar chiar sa fie potabila, adica certificata de un laborator de incredere..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray