2020-07-07 01:34

Cât de PERICULOASĂ pentru sănătate este lipsa somnului

 |  19:12
Cât de PERICULOASĂ pentru sănătate este lipsa somnului

Somnul e unul din cei mai importanţi factori pentru o viaţă sănătoasă. Din păcate, 4 din 10 români au probleme la acest capitol. Fie adorm greu, fie se trezesc în timpul nopţii ori au dificultăţi de trezire. Sau, mai grav, li se opreşte respiraţia. Statisticile arată că doar unul din zece oameni care suferă de tulburări de somn se tratează.

O treime din viaţă ne-o petrecem dormind. Teoretic. 41% dintre români nu reuşesc să adoarmă atunci când se aşează în pat ori se trezesc de multe ori în timpul nopţii.

Potrivit unui studiu, femeile au mai multe probleme cu somnul decât bărbaţii. Explicaţia e simplă. Îşi fac mai multe griji legate de bani şi copii. În plus, sunt deranjate de partenerii care sforăie sau care se mişcă prea mult prin pat.

Dacă nu ne odihnim bine noaptea, avem probleme şi ziua. Nu ne putem concentra, suntem irascibili, mâncăm excesiv şi, desigur, suntem obosiţi. În cazul celor cu apnee în somn, adică cei cărora li se întrerupe temporar respiraţia în timp ce dorm, complicaţiile sunt mai grave. Vizita la medic este obligatorie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz