2019-10-23 03:02

Cât mai au de așteptat PACIENȚII dependenți de IMUNOGLOBULINĂ. Răspunsul ministrului Sănătății

 |  14:29
Cât mai au de așteptat PACIENȚII dependenți de IMUNOGLOBULINĂ. Răspunsul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că a fost semnat contractul pentru livrarea celor fiolelor de imunoglobulină de către Austria, iar banii pentru achiziţie sunt pregătiţi. Ea a adăugat că cele 10.000 de fiole va ajunge la pacienţi în curând, dar nu mai devreme de două săptămâni. Imunoglobulina este o substanţă obţinută din plasma sanguină umană care, în urma prelucrării, conţine anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor.

"Deja avem o comandă fermă. Avem deja contractul semnat, avem deja banii pregătiţi. Noi avem banii de la Unifarm. Din fondul de rezervă (al Guvernului - n.r.) se va completa săptămâna viitoare, deci suplimentarea nu este pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de azi. Dar problema este rezolvată. N-aş putea să vă spun exact când va ajunge tratamentul la pacienţi, dar cât de curând. Adică peste nici o lună", a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că în maximum două săptămâni vor veni în România, din Austria, 10.000 de doze de imunoglobulină, urmând ca alte două state, SUA şi Italia, să trimită alte o sută de kilograme.

"Parţial s-a rezolvat problema imunoglobulinei. Ceea ce ne-a fost oferit şi am cerut a rezolvat problema pentru două, trei luni de zile. Au răspuns Austria, Italia şi SUA. Prima ofertă este de la austrieci. Ne vor intra în ţară 10.000 de doze de imunoglobulina îndată ce vor fi terminate formalităţile, maximum două săptămâni. (...) Diferenţa până la 150 kg va venit din Italia şi SUA. 50 kg vor ajunge în prima faza. Nu e nevoie de aprobare specială pentru România, deja există pe piaţa din Europa. Prima tranşă din Austria este un medicament care a existat pe piaţa din România", a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebată ce se întâmplă cu pacienţii care au nevoie de imunoglobulină până când vor sosi primele doze, Pitea a răspuns: "Mi-e foarte greu să vă răspund".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray