2020-03-29 04:04

Cât trăiesc FEMEILE și bărbații cu bani

 |  22:53
Cât trăiesc FEMEILE și bărbații cu bani

„A fost surprinzător să constatăm că inegalitățile sunt exact aceleași”, spune Paola Zaninotto, profesor de epidemiologie și sănătate publică la University College London și autor principal al unui studiu care a scos la iveală factori interesanți cu privire la calitatea vieții.

Conform acestui studiu, bărbații înstăriți și femeile înstărite nu trăiesc doar mai mult, ci au și opt până la nouă ani mai sănătoși după 50 de ani decât cei mai săraci indivizi din Statele Unite și Anglia. Rezultatele, publicate în ianuarie în The Journals of Gerontology: Series A, au rezultat din două întrebări principale: Ce rol joacă factorii socioeconomici cu cât timp trăiesc oameni sănătoși? Adulții mai în vârstă din Anglia sunt mai sănătoți și fără dizabilități decât cei din Statele Unite? Pentru a răspunde la aceste întrebări, cercetătorii de la University College London, Harvard University și instituții din alte trei țări au apelat la două seturi de date existente care conțin peste 25.000 de persoane peste 50 de ani, după cum nota The New York Times. Au analizat apoi cât de bine au prezis diverși factori, inclusiv educația, clasa socială și bogăția cât timp o persoană ar trăi fără condiții care ar putea să o împiedice de la diverse activități.

Stare bună

Astfel, persoanele înstărite trăiesc mai mulţi ani fără afecţiuni în comparaţie cu cele care au o situaţie materială precară, conform studiului. Oamenii de ştiinţă nu au descoperit diferenţe majore între Marea Britanie şi SUA în ceea ce priveşte speranţa de viaţă, însă au constatat că situaţia materială a subiecţilor a avut o influenţă semnificativă asupra numărului de ani trăiţi fără dizabilităţi. După 50 de ani, cei mai înstăriţi bărbaţi din Anglia şi SUA au trăit în jur de 31 de ani având o stare bună de sănătate, comparativ cu aproximativ 22-23 de ani în cazul celor din grupul de bărbaţi cu o situaţie materială mai puţin bună.

Magnitudine similară

În ceea ce priveşte femeile înstărite din SUA şi Anglia, după 50 de ani acestea au trăit în jur de 33 de ani având o stare bună de sănătate, spre deosebire de 24-25 de ani în cazul celor din grupul de femei cu o situaţie materială mai puţin bună.

Echipa de cercetători, condusă de University College London, a precizat : ''Inegalităţile în speranţa de viaţă sănătoasă sunt prezente în ambele ţări, cu o magnitudine similară. În ambele ţări, eforturile de reducere a inegalităţilor în ceea ce priveşte sănătatea ar trebui să vizeze persoanele din grupurile socioeconomice defavorizate''. ''În timp ce speranţa de viaţă este un indicator util al sănătăţii, calitatea vieţii, pe măsură ce îmbătrânim este, de asemenea, crucială", a mai menţionat Paola Zaninotto, autoarea principală a raportului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-15Parerea ta...

CIUMA ROSIE
16 Feb 2020

pe dracu.Sunt o gramada de super-bogati care au murit in tot felul de situatii penibile .Si oricum miliardarii produsi de ciuma rosie sunt niste maimute primitive care se drogheaza si se impusca unii pe altii prin cazinouri si discoteci.Ciuma rosie nu are niciun fel de sanse sa reziste ,anul asta o sa se duca dracului .care vrea sa parieze?pe o inghetata si o apa plata ca banii nu o sa le salveze in niciun fel situatia
PROSTOVAN îNCHIPUIT
16 Feb 2020

Cel mai bun program anti-sărăcie este un loc de muncă bun sau o afacere înfloritoare. O afacere este o comunitate de persoane și poate oferi fiecărei persoane posibilitatea de a aplica creativ și de a cultiva talente, precum și de a dezvolta virtuți importante, cum ar fi harnicia, mândria, veridicitatea și fiabilitatea în relațiile interpersonale, care sunt esențiale pentru a trăi o viață împlinitoare.
CUCUVEAUA DE BETON
16 Feb 2020

Urasti ciuma rosie dar ciuma galbena este de 100 de ori mai scarboasa
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine