2019-10-17 13:25

Câte sute de mii de oameni MOR anual în lume din cauza GRIPEI

 |  11:11
Câte sute de mii de oameni MOR anual în lume din cauza GRIPEI

Potrivit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).Un studiu recent arată că, anual, gripa sezonieră provoacă între 291.000 şi 650.000 de decese în toată lumea. Datele spun că numărul deceselor provocate de gripă depăşeşte estimările anterioare, potrivit cărora între 250.000 şi 500.000 de persoane ar muri anual din cauza gripei sezoniere, informează News.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că în unele cazuri această boală respiratorie contagioasă, cauzată de viruşi gripali, poate duce la complicaţii severe şi deces, iar cel mai eficient mod de a preveni gripa este vaccinarea antigripală anuală, pentru că virusurile gripale se schimbă în fiecare an şi devin mai puternice.

Specialiştii de la OMS arată că vaccinarea ar trebui să fie făcută cu prioritate de către persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii mici şi persoanele cu afecţiuni de sănătate, precum şi de către personalul medical, cei care sunt cei mai expuşi la virusul gripal.

Recomandarea OMS vine în contextul în care peste 90% din decesele asociate gripei au loc în rândul persoanelor vârstnice. În cadrul acestei categorii de vârstă au loc cele mai multe spitalizări din cauza gripei.

Virusul gripal se transmite pe cale respiratorie, prin strănut şi tuse. Simptomele gripei includ: febră, durere de gât, secreţii nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap sau dureri musculare. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray