2020-04-05 09:13

Ce conține sandvișul pe care, probabil, îl mănânci chiar acum

 |  12:16
Ce conține sandvișul pe care, probabil, îl mănânci chiar acum

Îți place să mănânci sandvișuri, chiar dacă nu mai e o noutate pentru tine faptul că aproape toate alimentele pe care le consumăm conțin aditivi alimentari. Adică acele substanțe care se adaugă alimentelor, pentru a menține sau îmbunătăți siguranța, prospețimea, gustul, textura sau aspectul alimentelor.

Unii aditivi alimentari au fost folosiți de secole pentru conservare - cum ar fi sarea (în carne precum slănină sau pește uscat), zahărul (în marmeladă) sau dioxidul de sulf (în vin). Aditivii sunt necesari pentru ca alimentele procesate să rămână în siguranță și în bune condiții pe parcursul călătoriei de la locurile în care sunt produse în timpul transportului către depozite și magazine și, în final, către consumatori. Sunt obținuți din plante, animale, minerale sau pot fi sintetici. Puse la pachet  sau doar pentru o gustare rapidă, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, sandvișurile reprezintă una dintre cele mai comune forme de prezentare a mâncării. În România, minunatul sandviș  a pătruns sub denumirea englezească (sandwich) în secolul al XX-lea. Ulterior, sub aspectul dezvoltării vieții urbane, s-a impus printre produsele denumite generic minuturi, sau, cum sunt cunoscute mai nou, prin invazia masivă a termenilor anglo-saxoni din ultimii 15 ani, fast food.

În virtutea faptului că luna martie este luna protecției consumatorilor, iar în data de 15 martie este Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului, reprezentanții InfoCons au realizat un calcul cu privire la câte E-uri poți regăsi într-un sandviș - exemplul se focalizează pe unul cu pâine, margarină și pate.

Prin urmare, iată ce fel de E-uri conține un asemenea sandviș:

E120: carmin; E1404: amidon de porumb; E160a: Beta-caroten; E202: sorbat de potasiu; 5 E250: nitrit de sodiu; E300: acid ascorbic; E301: Ascorbat de sodiu; E316: izoascorbat de sodiu; E322: lecitina; E330: acid citric; E412: gumă guar; E415: gumă xantan; E452: polifosfați; E471: esteri ai mono și digliceride ai acizilor grași; E472c: esteri glicerolici ai acidului citric; E472e: emulgatori mono și digliceride ai acizilor grași; E475: poliglicerol acizi grasi; E476: Poliricinoleat de poliglicerol; E621: glutamat monosodic.

Teoretic nu ar mai fi nimic de adăugat, dar se pare că va mai dura până când omenirea se va convinge, cu adevărat, ce fel de alimente consumă, de fapt.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05Parerea ta...

LAUR POIANA
05 Mar 2020

Veniti la Iasi sa vedeti ce li se da la copiii de la gradinita ,,IRIS'' gradinita particulara :lapte sintetic ,,dorna'',biscuiti beton care nu au niciun gust si rup dintii la copii, painici asijderea fara gust si fara macar sare
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine