2020-04-07 23:01

Ce este CORONAVIRUSUL și cum arată la microscop / Care sunt SIMPTOMELE și cum poți preveni infestarea cu acest virus

 |  00:54
Ce este CORONAVIRUSUL și cum arată la microscop / Care sunt SIMPTOMELE și cum poți preveni infestarea cu acest virus

După ce coronavirus a făcut sute de victime și s-a răspândit în majoritatea populației din China, Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat oficial denumirea coronavirusului, respectiv ”Covid-19”. Această denumire vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019”, tradus ca și boala declanșată de coronavirus descoperită în 2019, conform explicaților date de reprezentanții OMS.

În ceea ce constă denumirea de coronavirus, aceasta vine de la forma țepilor care reies din membrană, ce seamănă cu coroana soarelui. Familia de viruși afectează în general animalele și afectează zonele gâtului și ale nasului, încât și sinusurile, ce au simptome similare cu cele ale pneumoniei, printre care febra ridicată și o mare dificultate în respirație, conform mediafax.ro.

Primul caz de infestare cu coronavirus a fost  în China, când un pacient s-a prezentat la spital cu febră, frisoane și dureri musculare. În acel moment, pacientul a fost diagnosticat cu răceală. Ulterior, simptomele s-au agravat, iar specialiștii au depistat că simpla răceală era de fapt o nouă formă de  coronavirus, care nu a mai fost identificată la oameni până acum.

Virusul este transmis de la animale la oameni, în urma contactului neprotejat cu acestea. Acest tip de virus afectează în general animalele, precum bovine, lilieci și pisici, în cazuri foarte rare fiind transmis și la om.

Care sunt simptomele coronavirusului

Coronavirus debutează ca o simplă răceală, care afectează căile respiratorii, în principal. În general, simptomele acestul virus apar la 2-14 zile de la expunere. Simptomele sunt febră, tuse, dificultate în a respira, nas care curge, dureri de cap și de gât, precum și o stare generală de rău.  La bebeluși și la vârstnicii cu un sistem imunitar scăzut, coronavirusul poate duce la pneumonie sau bronșită, potrivit iowemed.ro.

Cum poți preveni infestarea cu acest virus

Potrivit recomandărilor Organizației Mondiale de sănătate, cele mai eficiente metode pentru reducerea riscului general de transmitere a infecțiilor respiratorii acute, sunt:

Evitarea contactului cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;

Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau soluții de dezinfectare pe bază de alcool, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor;

Evitarea contactului neprotejat cu fermele sau animalele sălbatice;

Gătirea temeinică a cărnii și a ouălor;

Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să respecte eticheta tusei (mentineti distanța), acoperiti gura și nasul atunci când tușiți, fie cu țesături de unică folosință, fie cu pliul cotului. 

Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală timpurie și împărtășiți istoricul de călătorie anterior cu furnizorul de îngrijire medicală;

Trebuie evitat consumul de produse de origine brută sau crude. Carnea crudă, laptele sau organele de origine animală trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată cu alimente negătite, conform bunelor practici de siguranță alimentară.

Oferiți o mască medicală persoanelor suspecte de infestarea cu vCV

Trebuie respectate  procedurile de curățare și dezinfectare, precum curățarea minuțioasă a suprafețelor cu apă și detergent și aplicarea de dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-13

Mai multe imagini:
Ce este CORONAVIRUSUL și cum arată la microscop / Care sunt SIMPTOMELE și cum poți preveni infestarea cu acest virus
zoom
Parerea ta...

MOD DE GANDIRE
13 Feb 2020

Nu este nevoie să intrați în panică. Aceasta nu este o discotecă. Oh, și nu începe să trotezi nici teoriile conspirației. Noile metode de numărare nu înseamnă neapărat că oficialii chinezii au încercat să ascundă numărul de cazuri și gravitatea focarului de COVID-19. Simptomele tipice, care pot include febră, tuse, respirație, dureri musculare sau slăbiciune, sunt cu adevărat nespecifice. Gândiți-vă la câte lucruri diferite pot provoca astfel de simptome ?
DOCTOR DE LA UNIVERSITATEA ?
14 Feb 2020

Această nouă epidemie ridică temeri inteligibile, dar ar trebui, de asemenea, să ne inspire să învățăm - să folosim acest nou focar ca o oportunitate de predare, ducându-ne să luăm măsuri de precauție împotriva altor virusuri, mult mai comune, și să ne pregătim, mai bine decât am avut în trecut, pentru epidemii viitoare. Trebuie să ne pregătim doar cu măști de față, ci cu fapte științifice.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine