2020-07-02 10:35

Ce medicamente pentru tratarea COVID-19 sunt TESTATE în Europa pe mii de pacienți. Unele sunt antimalarie

 |  00:07
Ce medicamente pentru tratarea COVID-19 sunt TESTATE în Europa pe mii de pacienți. Unele sunt antimalarie

În Europa au început, încă din weekend, testele clinice experimentale cu medicamente pentru tratarea COVID-19, printre care şi mult disputatul medicament antimalarie, teste la care participă mii de pacienţi. Potrivit Euronews, testele vizează 3.200 de pacienţi din Olanda, Belgia, Luxembourg, Marea Britanie, Spania şi Franţa - din Franţa vor participa 800 de pacienţi.

Tratamentele experimentale includ folosirea medicamentelor Remdesivir, utilizat în tratarea Ebola, Lopinavir/Ritonavir, utilizat pentru tratamentul anti-HIV/SIDA şi hidroxiclorochina, utilizată în tratarea malariei.

"Lista medicamentelor potenţiale se bazează pe lista unor tratamente experimentale clasificate ca prioritare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)", a declarat specialistul în boli infecţioase Florence Ader de la Spitalul Corix-Rousse din Lion, în Franţa, citeaza romania-actualitati.ro.

Florence Ader, care conduce partea franceză a testelor clinice, a precizat că testele vor fi flexibile, ceea ce înseamnă că "tratamentele ineficiente pot fi abandonate şi înlocuite cu alte medicamente rezultate în urma cercetărilor".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz