2020-08-12 13:18

Cercetători CHINEZI: “Virusul acționează în funcție de grupa de sânge”. Cum?

 |  15:38
Cercetători CHINEZI: “Virusul acționează în funcție de grupa de sânge”. Cum?

Cercetătorii chinezi din Wuhan şi Shenzhen au descoperit că, persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile. Și astfel mai predispuse la infectarea cu noul coronavirus. Cum asta? Și celelalte grupe de sânge? Despre celelalte niciun cuvințel...Doar despre grupa 0.

Persoanele care au grupa de sânge 0 (zero) ar fi mai puţin predispuse la îmbolnăvire. Potrivit gulfnews.com, cercetătorii chinezi au analizat datele a 2.200 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, din spitalele care se află în locurile sus menționate şi le-au comparat cu populaţiile locale sănătoase. Aceştia au descoperit că în rândul pacienţilor cu grupa de sânge de tip A  există o rată mai mare de infectare. Cercetătorii mai spun, potrivit aceleiași surse, că pacienții cu A au tendinţa să dezvolte simptome mai severe ale bolii. Iar în comparaţie, persoanele care au grupa de sânge 0 sunt mai rezistente la a contracta virusul.

Studiul chinezilor arată că din 206 de persoane care au murit din cauza virusului Covid-19 în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II). Potrivit cercetătorilor, distribuţia normală a tipului de sânge la cetăţenii din Wuhan este următoarea: 32% au tip de sânge O (I), 34% au sânge de tip A (II). „Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe”, potrivit South China Morning Post.

Mai multe teorii arată asta, dar…

Concluzia? Nu ecazul să ne speriem: oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri cu privire la evoluţia diferitelor grupe sanguine! Deşi mai multe teorii arată că grupele de sânge joacă un rol important în apariţia unor boli. Diferenţele dintre grupele sanguine au fost observate în alte boli infecţioase, inclusiv virusul Norwalk, hepatita B şi sindromul respirator acut sever (Sars), conform studiilor anterioare. Prin urmare, specialiştii consideră că tratamentul pacienţilor cu grupa A şi infectaţi cu COVID-19 trebuie să fie mai puternic, iar aceştia trebuie monitorizaţi mai atent decât restul persoanelor. Oricum ar fi, este posibil ca părerea specialiștilor să fie versatilă, așa cum și manifestările coronavirusului s-au dovedit a fi fel de versatile…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz