2020-08-10 23:02

Cercetătorii AVERTIZEAZĂ: Coronavirusul a suferit mutații în Europa

 |  23:57
Cercetătorii AVERTIZEAZĂ: Coronavirusul a suferit mutații în Europa

Cercetătorii de Universitatea din Valencia afirmă faptul că în urma testelor efectuate pe coronavirusul din Spania, au ajuns la concluzia că acesta a suferit mutații față de varianta de COVID-19 din Wuhan, China.

Studiile patologice efectuate pe trei secvențe de genom ale virusului SARS-CoV2, care cauzează COVID-19, preluate de la primii pacienți diagnosticați în Valencia, arată că virusul a avut suficient timp după ce a ajuns în Europa pentru a suferi mutații și pentru a deveni diferit față de cel detectat în China, relatează AS.

Aceste investigații îi ajută pe oamenii de ștință în încercările de a produce un vaccin împotriva coronavirusului.

Profesorul de genetică al Universității din Valencia, Fernando González, a explicat modul în care studiul a fost crucial pentru bătălia globală împotriva pandemiei: “Genomul virusului suferă în continuare mutații. Noi încercăm să-i urmărim traiectoria în diferite țări și lanțuri de transmisie. Aproape toate virusurile secvențiate până în prezent au unele diferențe față de primul. Cele mai multe mutații într-un singur caz s-au descoperit în Brazilia, nu mai puțin de 16.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19Parerea ta...

CETATEAN
19 Mar 2020

200 sportivi ai nostri , care au fost la olimpiada in China , ce facem ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz