2020-08-12 13:15

China anunță primul medicament care poate TRATA coronavirusul

 |  17:25
China anunță primul medicament care poate TRATA coronavirusul

China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocate de noul coronavirus, COVID-19, a anunţat marţi un oficial citat de agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17



Parerea ta...

ANDREI HAIBACH
19 Mar 2020

Si uite asa, fix cei care au "inventat" boala, au inventat si medicamentul...si se umplu de bani, bineinteles. Fiti siguri ca nu peste mult timp, tot ei vor inventa si vaccinul. Caz inchis.
COMISARUL PARAIPAN
19 Mar 2020

seamana cu windows 95 care merge cu procesor 486,dar a aparut un nou virus care se rezolva daca pui windows 98 dar trebui sa cumperi procesor pentium si alte memorii,alta placa de baza si asa mai departe.De aia s-a mutat Bill Gates in China si acum face afaceri cu MErkel din Wuhan.
POGAR
20 Mar 2020

Ai perfectă dreptate.
ANGELA FOLEA
22 Mar 2020

Daca ati fi citit articolul ati fi vazut ca a fost aprobat pt folosinta clinica in Japonia in 2014!
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz