2020-04-05 20:16

Chinezii știu că VINDECĂ. Posibil să îl ai în casă: Cel mai vechi ANTIBIOTIC natural

 |  14:55
Chinezii știu că VINDECĂ. Posibil să îl ai în casă: Cel mai vechi ANTIBIOTIC natural

Încă din vechime, numeroase scrieri au subliniat calităţile vindecătoare ale unei anume băuturi. Dacă Hipocrate o recomanda pentru tratarea unor debilităţi fiziologice, pneumonie, plăgi deschise şi muşcături de şarpe, marele savant Louis Pasteur o considera drept „cea mai sănătoasă şi igienică băutură“!

Este vorba despre vin, pe care unii dintre dumneavoastră poate că îl beți cu regularitate, alții deloc - dar ar fi bine câte un pic, câteodată, potrivit specialiștilor. Chinezii știau cel mai bine calitățile acestui antibiotic natural. În timpul împăratului Yu, prin anul 2205 î.Hr., consumau vinul, atât pentru gustul deosebit, cât şi pentru efectul calmant. Virtuţile vinului erau foarte bine apreciate de ei, efectele terapeutice ale acestei băuturi fiind de necontestat. Ca un fapt statistic,  conform site-ului winechina.com, în anul 1949, întreaga Chină a produs 200 de tone de vin!

Bun pentru boli

Studiile arată că vinul roșu conține, ca și strugurii din care a fost produs, substanțe cu efect antibacterian, putând combate chiar și infecțiile virale. Un pahar de vin pe zi putând scurta durata unei viroze. În forma naturală sau diluat în proporție de 1 la 10, vinul are efecte bactericide, fiind unul din cele mai vechi antibiotice naturale. Istoricul grec Tucidides considera că locuitorii din bazinul mediteranean au încheiat perioada barbară şi au trecut la civilizaţie, atunci când au început să cultive măslinul şi viţa de vie, consumând minunatele lor produse, uleiul şi vinul. Iulius Cezar cerea soldaţilor romani să-şi bea raţia de vin pentru a evita multe boli legate de infecţiile interne. Mai târziu, în secolul al XVII-lea, marinarii francezi primeau zilnic o porţie de trei litri de vin, cu efect profilactic în ceea ce priveşte îmbolnăvirile digestive.

Soldaţii italieni primeau zilnic raţia de vin roşu

Nu întâmplător, rezervele de vin de pe flota spaniolă depăşeau cu mult rezervele de apă dulce pentru marinari. Un alt fapt legat de consumul de vin este consemnat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când soldaţii italieni primeau zilnic raţia de vin roşu şi nu aveau probleme cu epidemiile de dizenterie sau tifos, ceea ce îi deosebeau de soldaţii germani, mai bolnăvicioşi, fără raţia asigurată de vin. Se pare însă că vremurile s-au cam schimbat în cee ace îi privește pe italieni și rezistența la epidemii: ori nu mai beau atât de mult vin, ori nici epidemiile nu mai sunt ce-au fost…

În toate timpurile, vinul a fost recomandat, în primul rând, pentru proprietăţile antianemice, fortifiante, revigorante şi energizante. De aceea intră şi astăzi în numeroase “reţete cu vinuri tonice”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine