2020-04-08 12:50

Cine are cel mai mare RISC de îmbolnăvire cu CORONAVIRUS COVID-19

 |  20:40
Cine are cel mai mare RISC de îmbolnăvire cu CORONAVIRUS COVID-19

Riscul de a dobândi o infecție virală și de a dezvolta o formă gravă a acesteia este diferit pentru fiecare om. În cazul SARS-CoV-2, acesta reprezintă un pericol mai ales pentru categoria persoanelor în vârstă, explică Dr. Michael Mina, conferențiar la Harvard T.H. School of Public Health.

„Există un prag de vârstă sub care, practic, identificăm cazuri rare de infecție cu noul coronavirus, și anume sub 35 de ani. Mortalitatea crește în intervalul 40-80 de ani”, afirmă Dr. Michael Mina, citat de raportuldegarda.ro

Până în prezent, cifrele raportate despre răspândirea infecției cu virusul SARS-Cov-2 sunt următoarele:

Aproximativ 80.000 de persoane infectate, majoritatea în China; 2.700 decese (aproximativ 3% din totalul infecțiilor); 80% dintre cazuri au fost declarate ușoare, iar restul de 20% dintre cei diagnosticați au avut simptome moderate sau severe, incluzând dificultate de a respira, pneumonie sau disfuncție de organ.

Prin comparație, virusul SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) care a debutat tot în China, în 2002, s-a răspândit în decursul a 8 luni la aproximativ 8.000 de persoane, cu o rată de deces de aproape 10%. Persoanele cu vârste mai mari de 60 de ani au fost cele mai afectate.

Vârsta înaintată, un factor de risc important în evoluția severă a COVID19

Infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2 este majoritar răspândită în categoria de vârstă 30-70 ani. Gradul de contagiozitate este maxim datorită faptului că această grupă de vârstă este cea mai activă, intrând frecvent în contact cu un număr mare de oameni.

În ceea ce privește tinerii, atât copiii cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani, cât și adolescenții cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, constituie fiecare 1% dintre cazurile confirmate.

Categoria de vârstă între 70-80 de ani a înregistrat 8% dintre decese, în timp ce în rândul bătrânilor cu vârsta mai mare de 80 de ani, mortaliatatea a fost de 15%.

Bărbații reprezintă mai mult de jumătate dintre cazurile confirmate cu infecția cu SARS-CoV-2  și au o rată de deces de 2 ori mai mare comparativ cu femeile, conform China CDC (Chinese Center fo Disease Control and Prevention)

Comorbidități pre-existente și mortalitatea COVID-19

Riscul de infecție este mai mare pentru pacienții diagnosticați anterior cu diverse comorbidițăți din sfera bolilor cardiovasculare, diabetului sau BPOC. Ratele de deces în funcție de condiția asociată au fost următoarele:

7,3% pentru diabet; 6,3% pentru BPOC; 6% pentru HTA; 5,6% pentru cancer; 0,5% pentru alte afecțiuni cardiovasculare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine