2020-08-03 15:58

Cluj. Spitalul Clinic de Recuperare devine centru de tratare a pacienţilor cu coronavirus

 |  10:00
Cluj. Spitalul Clinic de Recuperare devine centru de tratare a pacienţilor cu coronavirus

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca redevine unitate de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a decis, joi seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

„Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară Covid, apropierea față de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția de Terapie Intensivă. Ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor funcțională. Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajați să intre în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia, evoluția epidemiologică este una în creștere, motiv pentru care spitalul de Recuperare devine al treilea spital din județ,

„Nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienții pozitivi”, a mai spus prefectul.

Decizia ca Spitalul de Recuperare să devină spital COVID intră în vigoare în data de 5 august, de la ora 8.00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz