2020-02-19 11:39

Colegiul MEDICILOR anunță DEZASTRUL: Finanțarea activității de Medicina Familiei este la pâmânt!

 |  15:31
Colegiul MEDICILOR anunță DEZASTRUL: Finanțarea activității de Medicina Familiei este la pâmânt!

Colegiul Medicilor a trasmis, luni, un punct de vedere cu privire la „situaţia dezastruoasă” a finanţării activităţii de Medicina Familiei, apreciind că un medic rezident ajunge să câştige ca unul care are 20 de ani vechime în specialitate, informează Agerpres.

„S-ar putea ajunge la întreruperea contractelor de furnizare de servicii medicale”, atrag atenţia medicii, menţionând că legea le permite să elibereze reţete şi trimiteri chiar şi dac funcţionează în sistem privat, însă pacienţii vor trebui să plătească consultaţiile.

„Colegiul Medicilor din România, reprezentant legal al tuturor medicilor indiferentde specialitate, aduce la cunoştinţa decidenţilor şi opiniei publice că a parcurs toate căile de convingere documentată şi amiabilă privind situaţia dezastruoasă a finanţării activităţii de Medicina Familiei. Colegiul Medicilor a susţinut pentru toate categoriile de specialitate necesitatea creşterii veniturilor pentru motivare şi responsabilitate în practica medicală şi a apreciat faptul că, în urmă cu aproape un an, pentru medicii şi personalul medical din spitale s-a realizat mărirea veniturilor. Am aşteptat cu înţelegere şi răbdare în acest timp ca şi Medicina de Familie precum şi cea de altă specialitate, organizate conform O.G. nr.124/1998 prin Legea nr. 629/2001, să fie incluse în condiţiile de finanţare corespunzătoare importanţei şi volumului de muncă din aceste sectoare de activitate”, a transmis, luni, Colegiul Medicilor.

Potrivit documentului, medicul rezident de Medicina Familiei a ajuns la venituri egale cu medicul primar de Medicina Familiei cu peste 20 de ani vechime, condiţie în care „nu mai este motivat ca după terminarea rezidenţiatului să practice medicina de familie, mai ales în zonele deficitare”.

„S-ar putea ajunge la alegerea căii legale de notificare a Caselor de Asigurări privind întreruperea contractelor de furnizare de servicii medicale, mai ales că există Legea 128/2018, care permite desfăşurarea activităţii în regim privat - contra cost - păstrând celelalte atribuţii privind eliberarea de prescripţii medicale, bilete de trimitere, etc, acoperite de asigurările de sănătate. Ar fi o alegere grea şi dureroasă, mai ales pentru pacienţii în majoritate pensionari sau cu venituri mici ai medicilor de familie, pacienţi care vor fi nevoiţi să plătească consultaţia inclusiv la medicul de familie”, a mai transmis Colegiul Medicilor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine