2020-03-29 04:06

Coronavirus în România: 38 de persoane sunt în carantină instituţionalizată, alte peste 11.300 sunt în izolare la domiciliu

 |  11:11
Coronavirus în România: 38 de persoane sunt în carantină instituţionalizată, alte peste 11.300 sunt în izolare la domiciliu

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează joi că România are în carantină instituționalizată 38 de persoane testate pentru a vedea dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus) și peste 11.000 de persoane sunt în izolare acasă.  Starea de sănătate a celor cinci pacienţi confirmaţi şi internaţi la Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi este bună în acest moment.

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În România au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat în țară ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.

Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

În cursul zilei de miercuri, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20. Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile fac apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.

De asemenea, cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară.

Potrivit comunicatului citat, România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus. Până miercuri au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine