2020-07-11 12:08

Coronavirus: Încă un focar de infecție în spital: Șapte cazuri de COVID-19 după ce o asistentă nu a respectat regulile

 |  19:25
Coronavirus: Încă un focar de infecție în spital: Șapte cazuri de COVID-19 după ce o asistentă nu a respectat regulile

Institutul Marius Nasta a devenit un adevărat focar de infecție cu noul coronavirus, după ce, în ultima săptămână, șapte cazuri au fost descoperite.

Totul pleacă de la o asistentă care nu a respectat procedurile interne, și, drept urmare, a sfârșit prin a infecta alte 6 colege.

"După ce am avut primul caz confirmat, am declanşat ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost testaţi toţi colegii contacţi cu primul caz. În ultima săptămână au fost depistate, în total, şapte cazuri de infecţie la asistente şi infirmiere. Respectarea procedurilor trebuie să se facă întocmai pentru că e o măsura extrem de importantă, dar care, neaplicată corect, induce risc de infecţie atât pentru persoana care nu o respectă, cât şi pentru cei din jur", a precizat, pentru AGERPRES, managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler.

Ea a declarat, referitor la primul caz, că persoana în cauză nu a respectat procedura, deşi personalul medical i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul.

"De menţionat la primul caz este că nerespectarea procedurii a fost semnalată de personalul medical, care i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul. Avem proceduri clare, avem echipamente, important este să respectăm corect procedurile şi să conştientizăm că doar aşa noi, personalul medical, ne respectăm sănătatea noastră şi a celor din jur", a mai spus managerul institutului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz